Predoiu: Nu a fost simplu să fiu premier interimar, din cauza intemperiilor

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, după votul de învestire a noului Guvern, că nu a fost simplu să fie prim-ministru interimar, în special din cauza intemperiilor, menţionând că situaţia a fost o "experienţă" pentru el.

144 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Nu a fost simplu să fiu premier interimar, din cauza intemperiilor

Catalin Predoiu (Imagine:Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu a fost simplu, pentru că au fost evenimentele acestea cu intemperiile, dar cred că până la urmă am fost ajutat de echipele care au fost la Victoria şi în teritoriu, prefecţii şi ceilalţi, comandamentul de aici, au reacţionat pozitiv. A fost foarte greu prima zi, dar până la urmă ne-a mai ajutat şi vremea. A fost o experienţă", spus el, întrebat cum a fost ca premier pentru 72 de ore.

Întrebat dacă regretă că nu o să mai deţină acest post în continuare, Predoiu a răspuns negativ.

"Nu. În primul rând că a fost vorba de un interimat şi nu de o nominalizare şi, în al doilea rând, eu m-am dedicat acestei agende pe justiţie, dar au mai fost momente în care a trebuit să servim şi în alt fel, cum a fost şi atunci, la externe, un alt interimat, acum ca premier, dar important e că s-a intrat într-o normalitate. Eu cred că e un fapt pozitiv", a arătat demnitarul.

Referitor la faptul că la şedinţa plenului Parlamentului au fost oameni care au strigat de la balcon "Jos Predoiu!", Cătălin Predoiu a glumit: "Am anticipat şi am ieşit sin sală".

"E normal să fie şi critici. E foarte greu să schimbi justiţia peste noapte. Sperăm că măsurile care s-au luat în ultimii ani, pe parte de legislaţie să fie aplicate de magistraţi şi în câţiva ani să vedem şi rezultate", a continuat ministrul Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici