Predoiu: Nu religia domnului Iohannis este problema, ci mentalitatea înapoiată a domnului Ponta

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu susţine că nu religia lui Klaus Iohannis este problema, ci mentalitatea înapoiată a lui Victor Ponta, criticând referirea la religie făcută de liderul PSD în discursul său de la Craiova.

440 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Nu religia domnului Iohannis este problema, ci mentalitatea înapoiată a domnului Ponta

Predoiu: Nu religia domnului Iohannis este problema, ci mentalitatea înapoiată a domnului Ponta (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, cât crede că se va miza pe religie în campania electorală pentru alegeri prezidenţiale, Cătălin Predoiu a răspuns că nu este adeptul unei astfel de abordări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu sunt suporterul unei astfel de abordări, eu respect toţi cetăţenii români indiferent de religie şi cred că drumul pe care a început să meargă domnul Ponta arată cât de mic este la minte. Pentru că nu-i vorba aici doar de a câştiga voturi, e vorba şi de a guverna mai departe. Ce o să le spui dacă ajungi preşedinte celor care sunt de altă religie decât a ta? Că nu-i respecţi? Noi ne gândim doar până la momentul alegerilor. Există o zi după alegeri şi un şir lung de zile de mandat, pare că nimeni nu se gândeşte la ziua de după şi nu este valabil doar pe acest subiect. E valabil şi pentru calităţile viitorului preşedintele, e important să aduni voturi, să stai bine în sondaje, dar e esenţial pentru români ca cel care ajunge acolo să ştie despre ce-i vorba, să fi apăsat măcar o dată pe butoanele statului, să înceapă să lucreze din prima zi, nu să aşteptăm să bâjbâie doi ani până înţelege pe unde se deschid uşile în Palatul Cotroceni”, a afirmat prim-vicepreşedintele PDL.

El a spus apoi că dezavuează declaraţia lui Victor Ponta despre religie şi că aceasta este la limita discriminării.

"Dezavuez total această declaraţie a domnului Ponta legată de religie. E la limita discriminării şi provoacă o discuţie periculoasă în societate. Societatea noastră este tolerantă, situaţia drepturilor omului aici este rezolvată, egalitatea între cetăţeni e un fapt real, să nu atenteze domnul Ponta din interes electoral la acest echilibru fin câştigat cu greu în anii ‘90 şi consolidat în anii 2000", a mai spus Predoiu.

El a precizat că problema o reprezintă mentalitatea înapoiată a lui Victor Ponta, şi nu religia lui Klaus Iohannis.

"Vreau să închid această problemă cu următoarea frază: nu religia domnului Iohannis este problema, ci mentalitatea înapoiată a domnului Ponta. E un tânăr înapoiat în gândire şi stimulează negativ discriminări şi resentimente. Avem pace socială în România, avem toleranţă religioasă, etnică, avem egalitate între sexe, să le păstrăm. Adică, domnul Ponta nu poate face nimic bun pentru România, asta e clar, măcar să nu producă pagube în continuare, cum a produs economiei până acum, cum a produs justiţiei până acum, să nu producă pagube şi echilibrului social, domnul Ponta, cu aberaţiile lui”, a explicat Cătălin Predoiu.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marţi, la Craiova, în faţa Consiliului Naţional al partidului, reuniune în care şi-a anunţat public decizia de a candida la Preşedinţia României, că nu îşi doreşte să fie acuzat că este român sau ortodox în ţara sa.

"Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta, cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici