DOCUMENT  Starea de alertă pe teritoriul României se prelungeşte pentru 30 de zile, începând cu 16 august

Starea de alertă pe teritoriul României se prelungeşte începând cu data de 16 august, timp de o lună, potrivit deciziei CNSU, aflată, vineri, pe masa Guvernului.

4501 afișări
Imaginea articolului Starea de alertă pe teritoriul României se prelungeşte pentru 30 de zile, începând cu 16 august

Mediafax FOTO

CNSU propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 zile.

Potrivit deciziei CNSU, pe terase, cluburi, baruri şi altele din judeţele Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi municipiul Bucureşti nu se poate începe activitatea înainte de ora 06.00 şi nu se poate depăşi ora 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

De asemenea, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul.

Sunt modificări şi în ceea ce îi priveşte pe membrii delegaţiilor sportive internaţionale care participă la competiţii sportive organizate pe teritoriul României, în condiţiile legii, pe oficialii forurilor sportive internaţionale care organizează aceste competiţii, precum şi arbitrii delegaţi, care nu mai trebuie să stea în carantină.

Potrivit deciziei CNSU, sportivii români, care îşi desfăşoară activitatea în alte state şi care sunt convocaţi la loturile naţionale pentru a reprezenta România la competiţii sportive organizate în condiţiile legii, membrii delegaţiilor sportive româneşti care se întorc în România de la competiţii sportive internaţionale, precum şi oficialii şi arbitrii români care au fost delegaţi la competiţiile internaţionale nu mai sunt obligaţi să rămână în carantină.

La începutul şedinţei de Guvern, şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că nu vor fi noi restricţii. „În urma aprobării hotărârii CNSU, astăzi venim cu Hotărârea de Guvern care propune prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, cu modificări minimale, fără restricţii suplimentare”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Premierul Ludovic Orban şi-a dat acordul şi a spus că acesta este primul punct pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. Acesta a precizat că tot vineri, hotărârea de Guvern trebuie publicată în Monitorul Oficial.

Hotărârea CNSU numărul 40 din 13.08.2020:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici