Premieră în plenul Senatului | Număr record de iniţiative adoptate tacit. Alina Gorghiu propune 3 zile de lucru în plen

115 iniţiative legislative au trecut de plenul Senatului, luni, prin adoptare tacită, printre care: Codul penal, proiectul privind Legea cetăţeniei române, proiectul privind votul electronic, indemnizaţii de sănătate. Deputatul PNL Alina Gorghiu propune trei zile de lucru ale plenului Senatului.

2115 afișări
Imaginea articolului Premieră în plenul Senatului | Număr record de iniţiative adoptate tacit. Alina Gorghiu propune 3 zile de lucru în plen

Premieră în plenul Senatului | Număr record de iniţiative adoptate tacit. Alina Gorghiu propune 3 zile de lucru în plen

„În numele PNL, vă solicit să faceţi o schimbare în activitatea Senatului. Este de Cartea Recordurilor să avem 115 iniţiative legislative trecute prin adoptare tacită, este o jenă pe care nu ştiu cum, majoritatea PSD, 71 de senatori, sau 70, suportă sau o acceptă. Motiv pentru care, eu fiind unul dintre iniţiatorii a două proiecte legislative care astăzi, trec prin adoptare tacită, mi-aş fi dorit să am posibilitatea să le dezbat cu dumneavoastră şi colegii noştri, în plenul Senatului. De ce nu se poate acest lucru? Pentru că nu doresc colegii de la PSD, în număr de 71, să vină şi să îşi facă treaba. Cred că de data aceasta nu au cum să nu accepte cei din PSD ca programul de săptămâna viitoare să fie de trei zile, e o propunere mai mult decât serioasă, altfel se poate califica drept chiar nesimţire faptul că nu suntem capabili să legiferăm într-o cameră atât de importantă cum este Senatul României. Gândiţi-vă că printre cele 115 iniţiative, ai Cod Penal, legislaţie referitoare la persoane cu dizabilităţi, familie, legi, sector economic, energie ş.a.m.d.”, a afirmat senatorul PNL Alina Gorghiu.

Unul dintre proiectele adoptate tacit este şi proiectul deputatului PNL Florin Roman, pentru modificarea Legii 286/2009 privind Codul penal care prevede că pedofilii, violatorii, criminalii şi corupţii să fie exceptaţi de la eliberarea condiţionată.

Deputatul PNL a motivat că iniţiativa sa îşi propune să corecteze astfel de situaţii, cât şi să responsabilizeze mai mult actul de justiţiei şi în sistemul penitenciar.

"Tocmai de aceea, în calitate de deputat PNL, am iniţiat şi depus o propunere legislativă prin care vin şi corectez această situaţie. Propun, astfel, modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal având ca obiectiv reducerea recrudescenţei fenomenului infracţional, dar şi de a conduce la o responsabilizare mult mai mare în actul de justiţie şi în sistemul penitenciar. Am avertizat în nenumărate rânduri asupra efectelor negative ale legii regimului compensatoriu, însă nici ministrul de interne Carmen Dan, nici Guvernul PSD-ALDE nu au avut urechi să audă! Nu au contat în niciun fel nenumăratele cazuri de violenţă în care au fost implicaţi foşti deţinuţi care abia beneficiaseră de prevederile recursului compensatoriu", a afirmat Roman, într-un comunicat de presă, remis MEDIAFAX.

Alte proiecte adoptate tacit sunt: propunerea legislativă pentru modificarea unor acte normative în domeniul reglementării produselor din tutun; propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de stat, ce prevede ca cei care au făcut parte din aparatul represiv comunist şi au fost condamnaţi prin sentinţpă definitivă, să nu beneficieze de pensii militare; un alt proiect prevede includerea domeniului apărare cibernetică şi a structurilor din domeniul apărării cibernetice între categoriile care beneficiază de o compensaţie de risc/pericol deosebit de până la 30% calculată la solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază. O altă propunere legislativă prevede modificarea unor acte normative în domeniul reglementarii produselor din tutun.

Iniţiativele, care au trecut de Senat, prin adoptare tacită, prin împlinirea termenului pentru dezbatere şi adoptare, la data de 18 octombrie 2019, urmează să intre în dezbaterea şi votul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional

Taguri:
senat,
initiative,
tacit

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici