Premierul anunţă că măreşte pensiile în toamnă, dar nu spune cu cât

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni seara, că pensiile românilor vor fi mărite din toamnă, dar nu spune cu cât, acest lucru urmând să fie stabilit în urma unei analize şi în funcţie de evoluţia economiei româneşti, precum şi a încasărilor bugetare.

2454 afișări
Imaginea articolului Premierul anunţă că măreşte pensiile în toamnă, dar nu spune cu cât

Premierul anunţă că măreşte pensiile în toamnă, dar nu spune cu cât

Orban a declarat, luni seara, la Digi 24, că pensiile românilor vor creşte, iar sumele de bani au fost prevăzute, însă totul va depinde de modul în care va evolua economia.

„Despre pensii am să dau un răspuns clar. Ne dorim creşterea pensiilor, vom creşte pensiile, ăsta e obiectivul nostru, noi am prevăzut sumele de bani. Pe de altă parte, trebuie să facem o analiză foarte riguroasă a contextului economic, a evoluţiei economiei româneşti, a încasărilor bugetare. După primul semestru, după primele şase luni, Ministerul Finanţelor are obligaţia să facă raportul privind evoluţia economiei şi bugetului din România şi pe baza datelor respective vom lua toate deciziile şi le vom anunţa public”, a spus Orban.

Orban a precizat că Guvernul îşi doreşte să crească pensiile „astfel încât ele să poată să fie plătite nu numai anul ăsta, 4 luni de zile, ci să poată să fie plătite în toţi anii care vor veni”.

Întrebat, în continuare, dacă majorarea pensiilor va fi cu 40%, aşa cum au fost discuţiile iniţiale, premierul nu a dat un răspuns concret.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
pensie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici