Premierul Cioloş merge în Vietnam: De foarte multă vreme un prim-ministru al României sau un şef de stat nu s-a mai oprit aici

Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri că va participa săptămâna viitoare la summitul UE-Asia care va avea loc în Mongolia şi că pe drum se va opri în Vietnam undeva va încerca să dinamizeze relaţia economică a acestui stat cu România.

2128 afișări
Imaginea articolului Premierul Cioloş merge în Vietnam: De foarte multă vreme un prim-ministru al României sau un şef de stat nu s-a mai oprit aici

Premierul Cioloş merge în Vietnam: De foarte multă vreme un prim-ministru al României sau un şef de stat nu s-a mai oprit (Imagine: AFP)

''Merg în Asia pentru a participa, împreună cu alţi câţiva şefi de stat şi de guvern din UE şi Asia, la summitul UE-Asia, summit care are loc în fiecare an, alternativ în UE şi în Asia, anul acesta e găzduit de Mongolia. O să avem acolo discuţii despre proiecte de cooperare între Asia şi UE. Asia este un continent foarte dinamic din punct de vedere economic. Avem mai multe acorduri de liber schimb care sunt în negociere'', a spus premierul la postul public de televiziune, subliniind că România trebuie să se poziţioneze vizavi de acest potenţial.

Cioloş a precizat că în acest context va face o vizită şi în Vietnam.

''Tocmai de aceea am decis ca, în drum spre Ulan Bator să mă opresc şi în Vietnam, unde de foarte multă vreme un prim-ministru al României sau un şef de stat nu s-a mai oprit. UE negocieză şi cu Vietnamul un acord de liber schimb. Am vrea să dinamizăm şi acolo relaţia, inclusiv economic. O să merg cu un grup de oameni de afaceri, circa 20, în încercarea de a găsi un potenţial de cooperare economică'', a detaliat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici