Premierul Dacian Cioloş se va întâlni, joi, la Berlin, cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel

Premierul Dacian Cioloş va efectua, joi, o vizită oficială la Berlin unde va avea întâlniri cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cu parlamentari germani, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti.

1010 afișări
Imaginea articolului Premierul Dacian Cioloş se va întâlni, joi, la Berlin, cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel

Premierul Dacian Cioloş se va întâlni, joi, la Berlin, cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel

Premierul României va ateriza la Berlin în jurul prânzului şi va fi primit la aeroport cu garda de onoare.

De asemenea, cancelarul german, Angela Merkel, îl va întâmpina pe omologul său român în cadrul unui ceremonial militar, după care cei doi demnitari vor participa la un dejun de lucru, la Cancelaria Federală.

La finalul întrevederii, Angela Merkel şi Dacian Cioloş vor susţine o conferinţă de presă comună.

Cu ocazia deplasării sale la Berlin, prim-ministrul României va mai avea întâlniri cu reprezentanţi ai Grupului parlamentar de prietenie germano-român din Bundestag, precum şi cu reprezentanţi ai diasporei.

"Una dintre problemele care vor fi abordate este cea a refugiaţilor. România nu agreează impunerea unor cote, dar totodată doreşte să fie parte din rezolvarea problemei", au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Dacian Cioloş se va deplasa la Berlin cu un aeronavă privată de şapte locuri a companiei Ţiriac Air şi va fi însoţit, printre alţii, de ministrul de Externe, Lazăr Comănescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici