Premierul Dăncilă îi răspunde lui Iohannis pe buget: E evident că preşedintele e interesat doar de campanie/ Ce spune despre rezerva de aur

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va retrimite în Parlament Legea bugetului pe 2019, că şeful statului este interesat doar de campania electorală şi face gesturi care pun în pericol imaginea României.

1455 afișări
Imaginea articolului Premierul Dăncilă îi răspunde lui Iohannis pe buget:  E evident că preşedintele e interesat doar de campanie/ Ce spune despre rezerva de aur

Premierul Dăncilă îi răspunde lui Iohannis pe buget: E evident că preşedintele e interesat doar de campanie/ Ce spune despre rezerva de aur

"Cred că e evident pentru toată lumea că preşedintele e interesat doar de campania electorală şi face gesturi care pun în pericol imaginea României. Blocajul la adresa guvernului cred că a devenit principalul demers al preşedintelui. Preşedintele contestă la CCR orice. Cred că a ajuns să deţină recordul în materie. Niciodată nu a abuzat vreun preşedinte de această prerogativă ca dl Iohannis", a spus Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Aceasta a mai ecloarat că parlamentul este cel care trebuie să pună capăt blocajului.

"Este regretabil faptul că nu îşi înţelege rolul constituţional şi pune în pericol factorii macro-economici ai ţării. Parlamentul a votat aceste buget care prevede creşteri substanţiale pentru educaţie sănătăate, şi investiţii. CCR a decis că e constituţional. Toată lumea ştie că nu există niciun motiv pentru blocaj. Eu am încredere că Parlamentul va lua o decizie rapid", a mai spus Dăncilă.

"Bugetul pe anul 2019 prevede finanţări substanţiale pentru investiţii. Am prevăzut 6 miliarde lei în plus la sănătate, 9,8 miliarde lei la educaţie, 15,4 miliarde de lei la investiţii, 4, 6 miliarde lei la adminsitraţiile locale, nu 1 milard în minus cum a menţionat dl Iohannis. Cred că dl preşedinte a demonstrat azi încă o dată că nu e interesat de creşterea veniturilor la populaţie, nici de dezvoltarea comuntăţilor locale, nici de sănătate. Cine e de vină că nu au crescut alocaţiile de la 1 martie şi cred că telespectatorii dvs au deja răspunsul", a concluzionat premierul, la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după ce Curtea Constituţională a decis că Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituţională, că va retrimite proiectul în Parlament.

Preşedintele a afirmat că bugetul rămâne unul bazat pe cifre false şi pune în discuţie respectarea tratatelor internaţionale la care România face parte.

Dăncilă, despre rezerva de aur: Preşedintele ar trebui să acuze şi ţări precum Olanda sau Belgia

Viorica Dăncilă a declarat miercuri, ca reacţia la poziţia preşedintelui Klaus Iohannis care a spus că proiectul ce prevede aducerea rezervelor de aur în ţară este un demers disperat, că în acest fel şeful statului ar trebui să reacţioneze faţă de Olanda sau Belgia, ţări ce au făcut acelaşi lucru.

"România are cu totul altă situaţie economică şi poziţie internaţională faţă de 1992. România este credibilă. Are o consistenţă mult mai solidă faţă de acum 15 ani. Avem o creştere economică robustă susţinută an de an şi avem una dintre cele mai mici datorii publice. România are rezerve de aproximativ 32 miliarde de euro, din care rezerva de aur e 3,2 miliarde euro. Prin urmarea funcţia păstrării rezervei în afară nu se mai justifică. Şi alte state precum Olanda, Belgia, Elveţia fac asta. Atunci preşedintele ar trebui să acuze şi aceste state că fac acelaşi lucru", a declarat premierul Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, despre propunerea PSD de repatriere a aurului BNR, că Guvernul şi PSD sunt „disperaţi” să facă rost de bani şi inventează măsuri care „sfidează logica ecnomică şi bunul simţ”. El a adăugat că nota pentru dezastrul din economie o va deconta cetăţenii.

Întrebată de o posibilă evaluare, Dăncilă a răspuns: "Nu e vorba despre evaluarea premierului sau al Guvernului. Mersul bun este dovedit de cifrele oficiale. Poate cineva nega creşterea economică, a veniturilor populaţiei, a pensiilor. Să spui că în România e un dezastru economic, în condiţiile în care cifrele arată opusul, arată nu doar o lipsă de responsabilitate, ci şi o lipsă de realism. Eu cred că un om nu poate să aducă prejudiciu imaginii ţării sale cu lucruri care sunt departe de adevăr".

Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi senatorul Şerban Nicolae au depus, săptămâna trecută. la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect prin care Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate, respectiv peste 56 de tone de aur, reiese din datele actuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici