Premierul Grindeanu acuză Guvernul Cioloş de întârzieri şi pierderi legate de absorbţia fondurilor europene

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, luni seara, că miniştrii săi vor publica în perioada următoare o radiografie la zi a situaţiei, acuzând Guvernul Cioloş de o ”dramă”, respectiv întârzieri şi pierderi legate de absorbţia fondurilor europene care nu mai pot fi recuperate.

799 afișări
Imaginea articolului Premierul Grindeanu acuză Guvernul Cioloş de întârzieri şi pierderi legate de absorbţia fondurilor europene

Premierul Grindeanu acuză Guvernul Cioloş de întârzieri şi pierderi legate de absorbţia fondurilor europene (Imagine: ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO)

”Nici eu, nici colegii mei nu am vorbit de moştenirea grea, dar este nevoie şi se va întâmpla în perioada următoare ca fiecare minister trebuie să iasă cu o radiografie la zi a situaţiei aşa cum a găsit-o şi unde vrem să ajungem. E absolut necesar şi se va întâmpla acest lucru”, a declarat Sorin Grindeanu la Antena 3.

El a acuzat ”întârzieri şi pierderi” legate de absorbţia de fonduri europene pe care guvernul precedent, condus de Dacian Cioloş, care ”nu mai pot fi recuperate”, apreciind ca fiind ”drama” cu care România se confruntă atunci când ”există guverne care nu au aplecare spre binele cetăţeanului”.

”Anul acesta 5,2 miliarde de euro (absorbţie fonduri europene - n.r.) şi pentru asta trebuie să pornim motoarele. Sunt anumite lucruri, vor fi spuse în perioada următoare, care nu mai pot fi recuperate, din păcate. Datorită lui 2016 o să ieşim cu o situaţie la zi din acest punct de vedere pe fonduri europene. Anumite întârzieri şi ceea ce s-a pierdut în 2016, din păcate, nu mai poate fi recuperat. Eu cred că asta e de fapt drama, dincolo de altceva, pe care noi continuăm de la un exerciţiu bugetar la altul s-o trăim atunci când există guverne care nu au aplecare spre binele cetăţeanului”, a mai spus Grindeanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici