Premierul l-a eliberat din funcţie pe şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Nicolae Cornea

Premierul Dacian Cioloş a semnat decizia de eliberare a colonelului Nicolae Cornea din fruntea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, aceasta fiind publicată în Monitorul Oficial joi după-amiază.

42577 afișări
Imaginea articolului Premierul l-a eliberat din funcţie pe şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Nicolae Cornea

Cioloş l-a eliberat din funcţie pe şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (Imagine: igsu.ro)

Decizia de eliberare a fost luată având în vedere propunerea făcută de ministrul Afacerilor Interne pe 1 februarie.

Generalul de brigadă cu o stea Ovidiu Vasilică a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile de inspector general al IGSU.

Potrivit unor surse oficiale, prim-ministrul Dacian Cioloş a cerut Corpului de control al premierului un control de management la IGSU după incidentul de la Colectiv, soldat cu 63 de morţi. Şeful Executivului ar fi fost nemulţumit de prestaţia conducerii IGSU, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale. 

Nicolae Cornea se afla la conducerea IGSU din octombrie 2014, înlocuindu-l pe Ion Burlui, care a demisionat ca urmare a situaţiei privind intervenţia în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici