Premierul Marcel Ciolacu a fost criticat de un cunoscut antreprenor român

Grupul Romaqua, producătorul Borsec şi al sucurilor Giusto, reacţionează după angajamentul lui Marcel Ciolacu în faţa Coca-Cola: „Declaraţia făcută pentru un agent economic singular este discreţionară şi discriminatorie“, spune antreprenorul român, citat de Ziarul Financiar.

3657 afișări
Imaginea articolului Premierul Marcel Ciolacu a fost criticat de un cunoscut antreprenor român

Sursa foto: MediafaxFoto

Nicolae Palfi, vicepreşedinte, Romaqua Group, cel mai mare producător român de băuturi, dar şi cel mai mare angajator din sector, spune că taxarea băuturilor cu zahăr care este prevăzută în planul de măsuri fiscale al guvernului Ciolacu va influenţa negativ sec­torul şi că este una discriminatorie, având în vedere că nu se taxează toate produsele care conţin zahăr, ci doar băuturile.

„Pe fondul inflaţiei crescute, a dobân­zilor mari, creşteri salariale şi a unei serii de măsuri aiurea, puterea de cumpărare a consumatorului va scădea în continuare ceea ce va duce la scăderea vânzărilor, scăderea producţiei şi la creşterea şomajului! Implicit vor scădea şi taxele datorate statului! Şi atunci? Distrugem tot!“, a spus Nicolae Palfi într-un răspuns acordat ZF prin e-mail.

Pe de altă parte, Nicolae Palfi, care conduce alături de Octavian Creţu o companie cu şase unităţi de producţie şi peste 2.000 de angajaţi, crede că ar trebui să crească gradul de colectare a impozitelor şi taxelor, indicator unde se află pe ultimele locuri în UE.

„De ce nu creşte gradul de colectare? Avem SAF-T, avem e-factura, e-transport şi alte e-uri! Ne-am birocratizat total, dar rezul­tate nu există! De ce salariile la stat sunt mult mai mari decât salariile la privat?“, s-a întrebat Palfi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici