Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului de audit al Republicii Coreea

Premierul României, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului de audit şi inspecţie al Republicii Coreea, Choe Jae-hae.

252 afișări
Imaginea articolului Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului de audit al Republicii Coreea

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului de audit al Republicii Coreea

Întrevederea a avut loc marţi. „Guvernarea responsabilă are nevoie de măsurarea impactului pe care actul de guvernare îl produce în viaţa oamenilor, iar expertiza şi experienţa auditorilor poate oferi astfel de analize”, a declarat premierul Nicolae Ciucă în faţa delegaţiei Consiliului de audit şi inspecţie al Republicii Coreea (SAI).

Şeful Executivului român a apreciat buna colaborare dintre Curtea de Conturi a României şi Consiliul de audit şi inspecţie al Republicii Coreea, mai ales în domeniul analizei de risc în selectarea temelor de audit şi a instrumentelor specifice sistemului informatic în sprijinul activităţii de audit.

Potrivit reprezentanţilor Guvernului, premierul Ciucă a mai spus că recomandările Curţii de Conturi sunt incluse în formularea politicilor publice guvernamentale şi a subliniat amplul proces de modernizare care se desfăşoară la Curtea de Conturi din România.

„În acest context, Nicolae-Ionel Ciucă a apreciat că schimbul de relaţii bilaterale este binevenit şi va contribui la progresul şi modernizarea instituţiei româneşti de profil. Digitalizarea procedurilor de audit poate creşte eficientizarea gestionării banului public, oferind o evaluare rapidă şi cuprinzătoare a funcţionării sistemului administrativ public. În acest sens, bunele practici şi experienţa Coreei de Sud pot sprijini evoluţiile digitalizării din România”, au anunţat reprezentanţii Guvernului.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a mai anunţat că premierul coreean Han Duck-soo îi va fi oaspete în această săptămână, cu ocazia sărbătoririi a 15 ani de Parteneriat strategic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici