Premierul Ponta, pe lista participanţilor la Consiliului European, într-un document pentru presă

Premierul Victor Ponta figurează, din partea României, într-un document destinat presei postat pe site-ul Consiliului European, printre şefii de stat şi de guvern care participă la reuniunea din 29-29 iunie.

743 afișări
Imaginea articolului Premierul Ponta, pe lista participanţilor la Consiliului European, într-un document pentru presă

Premierul Ponta, pe lista participanţilor la Consiliului European, într-un document pentru presă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Documentul destinat presei conţine fotografii-portet ale oficialilor care participă, din partea statelor UE, la Summit-ul Consiliului din 28-29 iunie.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după decizia Curţii Constituţionale, că va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Premierul a spus că crede că preşedintele Băsescu nu va merge la Bruxelles.

"Sper ca preşedintele să înţeleagă că acest veşnic conflict este împotriva intereselor României", a spus Ponta.

Premierul a precizat că "evident" va merge, joi, la Bruxelles.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, miercuri, că invitaţia la Consiliului European pe numele premierului Victor Ponta urmează să vină astăzi de la Bruxelles, la fel ca şi ecusoanele de acces pentru membrii delegaţiei condusă de acesta.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a trimis, miercuri, către liderii ţărilor UE scrisorile standard de invitaţie la Consiliul European din 28-29 iunie, textul fiind publicat de serviciul de presă al Consiliului.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după decizia Curţii Constituţionale, că va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, prim-ministrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici