NEWS ALERT  Premierul Republicii Moldova dă amănunte despre atacatorul din Aeroport: cetăţean din Tadjikistan, de 43 ani

Cel care a efectuat atacul cu doi morţi din Aeroportul Internaţional Chişinău este un cetăţean din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani, spune premierul Republicii Moldova, Dorin Recean.

931 afișări
Imaginea articolului Premierul Republicii Moldova dă amănunte despre atacatorul din Aeroport: cetăţean din Tadjikistan, de 43 ani

Dorin Recean, Facebook

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova a spus, despre incident grav de securitate de la Aeroportul Internaţional Chişinău, că acesta a fost efectuat de un cetăţean din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani căruia i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate.

„În timpul însoţirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împuşcat mortal un poliţist de frontieră şi un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliţiei de frontieră. O altă persoană – pasager – a fost rănită şi se află în îngrijirea medicilor”, spune premierul Moldovei.

Recean a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a spus că Guvernul va interveni cu ajutorul necesar.

„Instituţiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securităţii şi ordinii publice. Poliţia investighează cazul şi va oferi toate detaliile”, a mai spus premierul Republicii Moldova.

Mai multe împuşcături au avut loc vineri, în jurul orei 17:00 la Aeroportul Internaţional Chişinău. Conform unor informaţii, focurile au fost trase de un bărbat care aterizase cu o cursă din Turcia, surse citate de pulsmedia.md arătând că este vorba de un cetăţean rus, posibil mercenar din cadrul Wagner. Atacatorul a fost reţinut.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici