Premierul Rishi Sunak este mai bogat decât regele Charles. Acest lucru l-ar putea costa scump la vot

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a acumulat o mare avere, dar, în timp ce britanicii merg la urne în luna iulie, acest lucru ar putea avea un cost.

Urmărește
901 afișări
Imaginea articolului Premierul Rishi Sunak este mai bogat decât regele Charles. Acest lucru l-ar putea costa scump la vot

În mod tradiţional, alegătorii britanici sunt oarecum suspicioşi faţă de politicienii cu mulţi bani, ceea ce i-a determinat pe unii parlamentari să nu iasă în evidenţă şi nu îşi arate averea.

Acest lucru nu este uşor de cerut pentru Sunak, care are o situaţie extrem de bună din punct de vedere financiar, datorită anilor petrecuţi ca bancher de investiţii la Goldman Sachs şi la două fonduri speculative înainte de a intra în politică. Căsătoria sa cu Akshata Murty, fiica miliardarului N. R. Narayana Murthy, în 2009, l-a dus la un cu totul alt nivel.

The Sunday Times a relatat săptămâna trecută că Sunak şi soţia sa au câştigat 122 de milioane de lire sterline în cursul anului financiar 2023-24, ceea ce le ridică averea combinată la 651 de milioane de lire sterline şi îi face mai bogaţi decât regele Charles.

Declaraţiile financiare publicate în acest an arată că premierul a câştigat 2,2 milioane de lire sterline în 2022-2023, de peste 60 de ori mai mult decât salariul mediu din Marea Britanie. Salariul premierului britanic este de 167.391 de lire sterline pe an.

În cadrul scrutinul din 4 iulie va fi prima dată când Sunak se va confrunta direct cu alegătorii ţării, iar unii cred că averea sa uriaşă va fi unul dintre motivele care îi vor aduce înfrângerea. Partidul Laburist conduce în sondaje, având aproximativ 40-45%, iar Partidul Conservator al lui Sunak e pe locul doi, cu aproximativ 20-25%.

În cadrul societăţii britanice există sentimentul că Sunak este "prea bogat pentru a înţelege" şi "pur şi simplu nu înţelege" provocările cu care se confruntă gospodăriile afectate de criza costului vieţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici