Premierul României anunţă investiţii majore în creşterea capacităţilor Nuclearelectrica şi Romgaz

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va aproba vineri un acord care va permite companiilor Nuclearelectrica şi Romgaz să investească 50% din dividende.

3188 afișări
Imaginea articolului Premierul României anunţă investiţii majore în creşterea capacităţilor Nuclearelectrica şi Romgaz

Potrivit premierului, măsura face parte din pachetul prin care autorităţile sprijină populaţia în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze.

„Vom aproba o Hotărâre de Guvern prin care venim să consolidăm măsurile luate pentru sprijinirea populaţiei şi protecţia cetăţenilor faţă de creşterea preţurilor la energie şi gaze în sensul în care pentru companiile Nuclearelectrica şi Romgaz vom stabili ca 50% din dividende să revină statului, iar cealaltă jumătate să poată fi folosită pentru investiţii, atât în ceea ce înseamnă dezvoltarea capabilităţilor de extracţie offshore precum şi asigurarea dezvoltării reactoarelor 3 şi 4 la Centrala Nucleară de la Cernavodă”, a declarat Ciucă înainte de şedinţa de Guvern.

Până acum, statul lua 90% din dividende. Cele două companii derulează proiecte majore de investiţii. Romgaz este implicat în proiectul gazelor din Marea Neagră şi cumpară participaţia Exxon, iar Nuclearelectrica vrea să retehnologizeze Unitatea 1 de la Cernavodă şi să înceapă lucrările la unităţile 3 şi 4.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici