Premierul Ungariei, în vizită la Cluj, unde se va întâlni cu liderii partidelor maghiare din România

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va face o vizită la Cluj-Napoca, în perioada 2-3 octombrie, când va inaugura noua clădire a Liceului Teologic Reformat, unde va funcţiona o şcoală profesională, şi va avea întâlniri cu liderii partidelor maghiare din România.

191 afișări
Imaginea articolului Premierul Ungariei, în vizită la Cluj, unde se va întâlni cu liderii partidelor maghiare din România

Viktor Orban (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii Eparhiei Reformate a Ardealului au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că noua clădire a Liceului Teologic Reformat, care datează din anul 1895, a fost renovată în totalitate cu sprijinul financiar al Guvernului Ungariei şi va fi inaugurată de premierul Viktor Orban.

"Premierul Ungariei, Orban Viktor, se va afla la Cluj în perioada 2 - 3 octombrie, la invitaţia Eparhiei Reformate a Ardealului. Programul prevede inaugurarea noii clădiri a Liceului Teologic Reformat, unde va funcţiona o şcoală profesională cu trei clase. Clădirea, care datează din anul 1895, va primi numele episcopului Szász Domokos, aceasta fiind renovată în totalitate cu sprijinul financiar al Guvernului Ungariei", au spus sursele citate.

Premierul Ungariei mai are în program vizitarea unei facultăţi a Universităţii private Sapientia, cu predare în limba maghiară, a unei şcoli în satul Răscruci, dar va avea şi întâlniri cu episcopii bisericilor tradiţionale maghiare din Transilvania şi cu liderii partidelor maghiare din România.

Viktor Orban trebuia să participe, în octombrie 2013, la inaugurarea noului sediu al Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca, investiţie de aproximativ cinci milioane de euro, suportată în mare parte de Guvernul de la Budapesta, dar nu a mai ajuns din cauza unor probleme de sănătate. La inaugurare a fost prezentă soţia sa, Levai Aniko.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici