Preot: „Fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase”. Prima reacţie a autorităţilor. Gorghiu: Subminează sistemul de justiţie

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, susţine că declaraţia preotului din localitatea Valea Plopului, care ar fi spus că şi „fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase”, este „e o invitaţie la viol” şi subminează sistemul de justiţie.

382 afișări
Imaginea articolului  Preot: „Fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase”. Prima reacţie a autorităţilor. Gorghiu: Subminează sistemul de justiţie

Preot: „Fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase”. Prima reacţie a autorităţilor. Gorghiu: Subminează sistemul de justiţie

„Nu e doar o declaraţie neinspirată, e o invitaţie la viol! Oameni buni, genul ăsta de declaraţie e de Ev Mediu, şocantă! Preotul din localitatea Valea Plopului a spus că şi <fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase>, nu doar agresorii, săracii”, a scris vineri, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Ea susţine că afirmaţia preotului trebuie „sancţionată ferm la nivel public, nu trecută sub tăcere, pentru că din acest motiv - <tăcerea> - încă sunt destui români care consideră că asta e, poate şi violul era justificat fiiindcă fusta era prea scurtă sau e normal să-ţi mai iei o palmă de la <bărbat>”.

„Un preot este o persoană cu influenţă la nivelul comunităţii şi o astfel de afirmaţie este inacceptabilă. Sub nicio formă, în nicio circumstanţă, violul nu este permis, justificat şi sub nicio formă nu putem vorbi vreodată de o vină a victimei! Nu reacţionez numai în calitate de cetăţean simplu, de femeie, dar şi în calitate de ministru al Justiţiei pentru că o astfel de declaraţie subminează sistemul de justiţie pe care ne străduim atât de mult, zi de zi, să-l facem cât mai credibil”, a adăugat ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu arată că în România şi în niciun stat normal nu se va face vreodată închisoare pentru că „eşti prea frumoasă” şi din acest motiv, chipurile, ai fost victima unei agresiuni sexuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici