Presa a fost dată afară din şedinţa Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor la care participă Carmen Dan/ PNL: Interesul pentru aflarea vinovaţilor pentru violenţele jandarmilor a ajuns document clasificat

Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor continuă, marţi, discuţiile cu ministrul de Interne, Carmen Dan, în absenţa presei, după ce preşedintele forului legislativ, Dorel Căprar, i-a dat afară din sală pe jurnaliştii invocând caracterul clasificat al discuţiilor.

998 afișări
Imaginea articolului Presa a fost dată afară din şedinţa Comisiei de apărare a Camerei  Deputaţilor la care participă Carmen Dan/ PNL: Interesul pentru aflarea vinovaţilor pentru violenţele jandarmilor a ajuns document clasificat

Presa a fost dată afară din şedinţa Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor la care participă Carmen Dan

După aproximativ 65 de minute de discuţii între membrii Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor şi ministrul de Interne, Carmen Dan, pe tema protestelor violente din 10 august, la care presa a avut acces, preşedintele forului legislativ, Dorel Căprar, a anunţat că discuţiile vor continua în absenţa presei şi a invitaţilor care nu au certificat ORNISS.

Deputaţii din PNL şi USR au susţinut că presa trebuie să participe la toate discuţiile pentru că întrebările care i-au fost puse ministrului de Interne nu implică răspunsuri care să se refere la secrete de stat. În replică, ministrul Carmen Dan le-a spus deputaţilor Opoziţiei că trebuie să priceapă că nu sunt „într-o emisiune" şi că vor înţelege caracterul clasificat al unor informaţii atunci când vor citi raportul realizat de MAI.

Înaintea ieşirii din sală a jurnaliştilor a avut loc un schimb de replici între preşedintele Comisiei, Dorel Căprar (PSD), şi vicepreşedintele forului legislativ, Ovidiu Raeţchi (PNL). Raeţchi a cerut să fie supusă la vot propunerea de evacuare a din sală a jurnaliştilor, în timp ce Căprar a spus că atunci când este vorba de informaţii clasificate, nu este necesară supunerea la vot a propunerii de desfăşurării cu uşile închise a şedinţei.

Dancă:Interesul pentru aflarea vinovaţilor pentru violenţele jandarmilor a ajuns document clasificat

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, după ce presa a fost dată afară din sală, la audierea Comisiei de apărare la care participa ministrul de Interne Carmen Dan, că e o ruşine că interesul public pentru aflarea adevărului privind violenţele din 10 august a ajuns document clasificat.

„Cât tupeu şi câtă sfidare au putut să ne arate sluga lui Dragnea de la Interne, Carmen Dan, şi subordonaţii săi, astăzi, la Comisia de apărare din Camera Deputaţilor, unde au fost chemaţi la solicitarea PNL?! Nesimţirea şi ticăloşia grupului de supuşi ai lui Dragnea din Teleorman, care au preluat Parlamentul, guvernarea, forţele de ordine şi siguranţă publică, e fără limite şi tot mai insuportabilă. Interesul public pentru aflarea adevărului şi a vinovaţilor pentru violenţele jandarmilor asupra manifestanţilor paşnici a ajuns document clasificat pentru care cetăţenii au nevoie de certificat ORNISS. Ce ruşine!”, a scris purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, marţi pe Facebook.

Ministrul de Interne, Carmen Dan şi şeful DSU, Raed Arafat, participă la şedinţa de marţi a Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, în contextul solicitării liberalilor de a oferi explicaţii despre protestele violente din 10 august.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici