Preşedintele argentinian Milei avertizează în discursul inaugural că şocul economic este inevitabil

Economistul argentinian libertarian Javier Milei şi-a preluat duminică mandatul, avertizând, în discursul său inaugural, că nu are altă alternativă decât un şoc fiscal puternic şi dureros pentru a rezolva cea mai gravă criză economică din ultimele decenii, cu o inflaţie care se îndreaptă spre 200%.

525 afișări
Imaginea articolului Preşedintele argentinian Milei avertizează în discursul inaugural că şocul economic este inevitabil

Preşedintele argentinian Milei avertizează în discursul inaugural că şocul economic este inevitabil

„Nu există nicio alternativă la o ajustare şoc”, a declarat Javier Milei pe treptele Congresului după ce a preluat ştafeta şi eşarfa prezidenţială, în aplauzele mulţimii de susţinători, în ciuda faptului că Milei a spus că economia se va înrăutăţi pe termen scurt. „Nu există bani”.

Milei, în vârstă de 53 de ani, un fost expert de televiziune care a devenit celebru cu tirade pline de înjurături împotriva rivalilor, a Chinei şi a papei, preia funcţia de la liderul peronist Alberto Fernandez, al cărui guvern a fost afectat de eşecuri în a ţine în frâu creşterea preţurilor, scrie Reuters.

„Guvernul demisionar ne-a lăsat pe drumul spre hiperinflaţie”, a declarat Milei. „Vom face tot ce putem pentru a evita o astfel de catastrofă”.

Deşi discursul a fost lipsit de detalii, el a spus că măsurile cheie vor include o ajustare fiscală echivalentă cu 5% din PIB-ul ţării prin reduceri care, a spus el, vor cădea asupra „statului şi nu asupra sectorului privat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
milei,
preşedinte,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici