Preşedintele Autorităţii Palestiniene, primit de Traian Băsescu la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, luni, dimineaţă, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, aflat în vizită oficială în România.

26 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Autorităţii Palestiniene, primit de Traian Băsescu la Cotroceni

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, primit de Traian Băsescu la Cotroceni (Imagine: Mediafax Foto)

Ceremonia primirii oficiale a avut loc pe Platoul Marinescu din cadrul Palatului Cotroceni, unde au fost arborate drapelul României şi cel palestinian.

Ceremonia a cuprins intonarea imnului român şi a celui palestinian, şi trecerea în revistă a gărzii de onoare. Mahmoud Abbas a salutat garda de onoare, în limba română, cu formula "Bună Ziua".

După prezentarea celor două delegaţii, cei doi oficiali au intrat în Palatul Cotroceni, pentru o discuţie tete-a-tete, urmată de o întâlnire a celor două delegaţii.

La începutul discuţiilor tete-a-tete, Traian Băsescu i-a spus lui Mahmoud Abbas că partea română doreşte dezvoltarea relaţiilor cu partea palestiniană.

"Suntem foarte fericiţi că sunteţi aici", i-a spus Băsescu lui Abbas. El a adăugat că în discuţii vor fi abordate inclusiv problemele regionale.

La finalul întâlnirii va avea loc o declaraţie de presă, susţinută de Traian Băsescu şi Mahmoud Abbas.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas vine la Bucureşti, luni, într-o vizită oficială de două zile, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu.

"Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, va mai avea convorbiri oficiale cu conducerile celor două Camere ale Parlamentului şi cu Muftiul Comunităţii Musulmane din România. În cadrul convorbirilor la nivel înalt, vor fi abordate perspectivele dezvoltării relaţiilor româno – palestiniene, cât şi problemele specifice regiunii Orientului Mijlociu", se precizează într-un comunicat apărut, duminică, pe site-ul Preşedinţiei.

Mahmoud Abbas l-a invitat pe Băsescu să viziteze Palestina

Băsescu: România, deschisă să reia din 2009 pregătirea în universităţi a tinerilor palestinieni

Băsescu: Nu dorim să interferăm procesele din Orientul Mijlociu dar suntem disponibili

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici