Preşedintele Băsescu participă, joi şi vineri, la Summit-ul PPE şi la Reuniunea Consiliului European

Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi şi vineri, la Bruxelles, la Summitul Partidului Popular European şi la Reuniunea Consiliului European, potrivit programului oficial remis de Administraţia Prezidenţială.

273 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu participă, joi şi vineri, la Summit-ul PPE şi la Reuniunea Consiliului European

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Joi, la ora 9.45, preşedintele va susţine o declaraţie de presă pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Otopeni, la Salonul oficial, după care va pleca spre Bruxelles, unde, la ora 13.55 (ora României), la Meise, la Castelul Bouchout - Grădina Botanică Naţională a Belgiei - are programată participarea la Summitul Partidului Popular European.

Preşedintele Băsescu participă, de obicei, la Summit-urile PPE care preced reuniunile Consiliului European.

Traian Băsescu va participa la ora 18.00 (ora României), la Reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European, iar de la ora 18.50 la prima sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European.

Joi seară, la ora 21.15 (ora României), preşedintele are programată participare la Dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern.

Preşedintele are programată, vineri, de la ora 11.00 (ora României), participarea la Cea de-a doua sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European, iar de la ora 13.45 (ora României), va susţine o declaraţie de presă.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că i-a cerut mandat preşedintelui Traian Băsescu pentru a participa la Consiliul European, unde una dintre temele principale va fi agenda digitală europeană.

Duminică, şeful Guvernului a precizat că nu a primit încă, până în acea zi, un mandat din partea preşedintelui Traian Băsescu pentru reuniunea de joi şi vineri.

Victor Ponta a spus, totodată, că, după vizita pe care o efectuează în Statele Unite, între 21-23 octombrie, se va opri şi la Bruxelles pentru a participa la reuniunea liderilor socialişti europeni.

În intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European în care se va discuta şi despre agenda digitală şi modul în care pot fi înregistrate progrese către finalizarea pieţei unice digitale până în 2015.

Şeful statului şi-a manifestat public nemulţumirea, recent, într-o conferinţă de presă, faţă de prestaţia premierului Victor Ponta de la Consiliul European pe energie din luna mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici