Preşedintele Băsescu se va întâlni cu directorul CIA. La discuţii participă şi şeful SRI

Preşedintele Traian Băsescu va avea, la Washington, o întâlnire cu directorul CIA, David Petraeus, la eveniment urmând să participe şi şeful SRI, George Maior, au declarat pentru MEDIAFAX surse diplomatice.

1000 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu se va întâlni cu directorul CIA. La discuţii participă şi şeful SRI

Directorul CIA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform surselor citate, în contextul discuţiilor pe teme de securitate, George Maior se va întâlni cu omologi din SUA.

Astfel, şeful SRI va participa la întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu directorul CIA.

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, marţi dimineaţă, în vizita de lucru în Statele Unite dedicată semnării unor acorduri bilaterale, şeful statului fiind însoţit de şeful SMG, de miniştrii Apărării şi de Externe, de directorii SIE şi SRI şi de ambasadorul american la Bucureşti.

Plecarea a avut loc în jurul orei 02.45.

Din delegaţia română fac parte, alături de preşedinte, şeful SMG, generalul-maior Ştefan Dănilă, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea. Este prezent şi consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, Iulian Fota.

De asemenea, preşedintele Traian Băsesescu este însoţit de directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, de directorul SRI, George Maior, şi de ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Administraţia prezidenţială a anunţat, sâmbătă, vizita de lucru a preşedintelui la Washington, menţionând că scopul deplasării este legat de "finalizarea unor acorduri bilaterale".

Publicaţia americană The Hill, distribuită la Washington, notează, într-un material dedicat evenimentelor care au loc în această săptămână, o întâlnire, marţi, între preşedintele Traian Băsescu şi vicepreşedintele Joe Biden, fără a menţiona şi o întâlnire la nivel de şefi de stat.

"Obama călătoreşte la Columbus, Ohio, pentru a promova American Jobs Act", notează sursa citată, referindu-se la programul zilei de marţi, 13 septembrie. Cotidianul nu menţionează nimic despre o întâlnire Obama - Băsescu, marţi sau în vreo altă zi a săptămânii dar scrie, în schimb, că vicepreşedintele Joe Biden se întâlneşte cu preşedintele român pe 13 septembrie.

"Vicepreşedintele Biden se întâlneşte cu preşedintele României Traian Băsescu", scrie The Hill.

Publicaţia notează că atenţia se va concentra pe activitatea de la Capitoliu în condiţiile în care preşedintele Obama urmează să trimită Congresului un proiect legislativ important - American Jobs Act.

Pe de altă parte, în conferinţă susţinută, luni, la Casa Albă de secretarul de presă Jay Carney nu s-a abordat subiectul legat de vizita preşedintelui Băsescu. Carney a prezentat programul oficial al preşedintelui Obama precizând că acesta pleacă, marţi, la Columbus, Ohio, unde va vizita o şcoală, în cadrul programului său de promovare a American Jobs Act. De asemenea, Jay Carney a declarat că miercuri preşedintele Obama se va afla la Raleigh-Durham tot pentru promovarea American Jobs Act.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici