Preşedintele Comisiei de abuzuri din Cameră Ioan Stan a votat la două mâini cu trei cartele - VIDEO

Trei deputaţi PSD, Ana Gheorghe, Ion Dumitru şi Ioan Stan, fiecare stând singur în bănci, unul în spatele celuilalt, s-au întrecut, marţi, în a vota de mai multe ori şi în locul colegilor lor absenţi, Stan, preşedinte al Comisiei de cercetare a abuzurilor, votând cu trei cartele.

635 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei de abuzuri din Cameră Ioan Stan a votat la două mâini cu trei cartele - VIDEO

Preşedintele Comisiei de abuzuri din Cameră Ioan Stan a votat la două mâini cu trei cartele (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ana Gheorghe şi Ion Dumitru au rămas la varianta clasică a votului la două mâini, scrie gandul.info.

Preocupat de votul solicitant, deputatul PSD nu a văzut că este filmat, a observat însă colegul său de partid Florin Iordache, care l-a avertizat, scrie gandul.info. Surprinzător însă, Ioan Stan nu şi-a revizuit comportamentul. El s-a ridicat din banca pe care o ocupa în rândul rezervat PSD şi s-a mutat pe un loc unde de obicei stau deputaţii liberali. A votat pentru el de două ori, iar apoi, crezând că a scăpat de supraveghere, a recidivat folosind cele trei cartele pe care le avea la el. VEZI VIDEO

Rămaşi la locurile lor, Ana Gheorghe şi Ion Dumitru au continuat procedura de vot la două mâini până la finalul şedinţei.

Surprins "în flagrant", deputatul PSD Ioan Stan a recunoscut că a votat şi pentru alţi colegi.

"Poate, într-o pauză, e posibil să fi făcut lucrul ăsta pentru un coleg", a declarat el, pentru gândul. Când a venit vorba de faptul că a votat nu pentru unul, ci pentru mai mulţi colegi, folosind trei cartele, el s-a eschivat: "Nu reţin acest lucru". În momentul când i s-a spus că există o înregistrare în acest sens şi a fost întrebat în locul căror colegi a votat, Ioan Stan a încheiat rapid discuţia. "Foarte bine (că există înregistrare- n.r.) Sunt acum în plen, sunaţi-mă mai târziu", a spus el.

Nici colegul său de partid, Ana Gheorghe, nu a părut foarte marcat de faptul că a fost surprins votând şi în locul altui deputat.

"Am votat pentru că ieşise puţin colegul meu. Nu e bine ce am făcut, nu o să mai fac, îmi pare rău", a declarat Ana Gheorghe, pentru gândul. Deputatul PSD a stat singur în bancă pe toată durata sesiunii de vot final.

Deputatul PSD Ion Dumitru nu a putut fi contactat, la numărul de telefon care i-a fost alocat de Parlament răspunzând o doamnă care a precizat că numărul este cel folosit pentru biroul parlamentarului, iar acesta nu era acolo.

Cazul deputatului PDL Valentin Rusu, care a votat de 26 de ori la două mâini zace la Comisia juridică, motiv pentru care nici cei trei social-democraţi nu au de ce să-şi facă mari probleme.

Chiar dacă USL a făcut o sesizare în ceea ce-l priveşte pe Rusu, aceasta nu a fost pusă nici acum pe ordinea de zi. "E la degetul domnului Daniel Buda (deputat PDL - n.r. ) După părerea mea, încearcă să tragă de timp şi lumea să mai uite. O să insist să fie pusă sesizarea pe ordinea de zi", a declarat pentru gândul deputatul PNL Alina Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici