Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, internat la Spitalul Floreasca

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, este internat la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde fusese adus de urgenţă, luni seară, după ce i s-a făcut rău, el acuzând probleme cardiace.

649 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, internat la Spitalul Floreasca

Constantin Nicolescu (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Constantin Nicolescu a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti luni seară, după ce i s-a făcut rău, acuzând probleme cardiace, iar ulterior medicii l-au trimis cu o ambulanţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Leonard Grecescu, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că Nicolescu a ajuns luni seară, în jurul orei 21.00, la SUUB, cu probleme cardiace, ulterior fiind trimis la Spitalul Floreasca.

Nicolescu a fost internat luni seară la Spitalul de Urgenţă Floreasca, un prim diagnostic fiind "angor" (durere toracică ce poate iradia spre gât, maxilar inferior sau braţe, consecinţă a unei slabe irigări a inimii), a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Bogdan Opriţa.

El a precizat că preşedintele CJ Argeş este în observaţie.

În luna septembrie a anului trecut, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (67 de ani), a fost internat la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce i s-a făcut rău la DNA Piteşti, unde fusese citat de procurori pentru a-i fi prezentate învinuirile într-un nou dosar privind fraude cu fonduri europene.

Nicolescu a fost diagnosticat atunci cu sindrom coronarian acut, fiind internat, timp de o săptămână, la Secţia de Terapie Intensivă coronarieni.

În toamna anul trecut, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Constantin Nicolescu şi a altor 11 persoane, pentru fraude cu fonduri Phare de peste 1,2 milioane de euro, în cazul construcţiei podului de la Căteasca.

În 18 mai, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată într-un alt dosar, de către procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

În acest caz, în 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. În ziua următoare, Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunţarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău la Tribunalul Argeş.

Nicolescu a fost transportat atunci cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după care a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis.

Echipa medicală multidisciplinară care l-a tratat pe Nicolescu a stabilit că acesta a suferit, în 27 ianuarie, un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzând şi referiri la un sindrom coronariar acut şi la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii şi dislipidemiei.

Constantin Nicolescu a fost operat pe cord deschis în 30 ianuarie 2011. Medicul Şerban Brădişteanu, cel care l-a operat pe Nicolescu, spunea atunci că intervenţia a fost una de revascularizare miocardică completă pe cord deschis, în care s-au făcut grefe de artere şi de vene din spatele sternului şi de la picioare.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti în 18 februarie.

Constantin Nicolescu este lider al PSD Argeş, iar la alegerile din 10 iunie a câştigat al treilea mandat la şefia Consiliului Judeţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici