Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac: Demersul lui Dragnea legat de moţiune, un joc ieftin de imagine. Nu susţinem

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat luni că partidul din care face parte nu este interesat de moţiunea de cenzură anunţată de PSD, catalogând-o drept ''un joc ieftin de imagine'' în lipsa demisiei social-democraţilor din Guvern.

196 afișări
Imaginea articolului Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac: Demersul lui Dragnea legat de moţiune, un joc ieftin de imagine. Nu susţinem

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac: Demersul lui Dragnea legat de moţiune, un joc ieftin de imagine. Nu susţinem (Imagine:Maran Croitoru/ Arhiva Mediafax Foto)

''Nu susţinem şi nu intrăm în discuţii legat de acest subiect, pentru că este unul neserios. PSD putea da dovadă de acţiune politică, pentru că are acest instrument, dar ceea ce face în clipa de faţă nu este decât o încercare nereuşită din punctul nostru de vedere şi respingem. Nicidecum nu putem fi puşi alături de PSD în acest demers'', a afirmat liderul PMP într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că Liviu Dragnea ar fi putut retrage din Guvern toţi social-democraţii care au fost numiţi în funcţii de secretari de stat pentru a demonstra că este serios.

''Ceea ce face Liviu Dragnea e un joc ieftin de imagine. Dacă Dragnea ar fi fost un om politic adevărat şi nu ar mai fi susţinut Guvernul Cioloş putea face un lucru foarte simplu: acela de a veni la pupitru din Kiseleff şi de a anunţa că toţi secretarii de stat, şefii de agenţii, subsecretarii de stat – membri PSD pleacă din Guvern. La ora actual avem un guvern cu miniştri numiţi la propunerea premierului Cioloş, dar sub aceşti miniştri sunt secretarii de stat, şefi de agenţii, subsecretari de stat numiţi de Victor Ponta, deci membri PSD. Este complet neserioasă această abordare, plecând de la discuţia legată de moţiune'', a subliniat Tomac.

Totuşi,el s-a arătat nemulţumit de activitatea Executivului condus de Dacian Cioloş. ''Suntem nemulţumiţi de faptul că Guvernul Cioloş nu a avut suficientă tărie în a aborda cu seriozitate reforma în sănătate. Drama de la Colectiv ne-a scos la suprafaţă dezastrul din Sănătate. Aici cred că era rolul actualului guvern de a începe un process de reform sănătoasă'', a accentuat Tomac.

Preşedintele PSD Liviu Dagnea a anunţat vineri la Vaslui că ia în calcul o eventuală moţiune de cenzură la adresa Guvernului Cioloş, după "minciuna legată de scăparea în Codul Fiscal privind impozitele pe clădiri pentru veterani". O întâlnire PSD-ALDE ar urma să aibă loc în această săptămână. PMP a devenit după fuziune a treia forţă politică din Parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici