Preşedintele executiv al PSD Maramureş şi doi vicepreşedinţi PSD din Constanţa au demisionat

Preşedintele executiv al PSD Maramureş, Călin Matei, a demisionat din funcţie, luni, spunând că aşa consideră normal, atât timp cât a pierdut alegerile în judeţ şi că nimeni nu anticipa o asemenea înfrângere. De asemenea, doi vicepreşedinţi PSD Constanţa au demisionat în urma rezultatului alegerilor.

399 afișări
Imaginea articolului Preşedintele executiv al PSD Maramureş şi doi vicepreşedinţi PSD din Constanţa au demisionat

Preşedintele executiv al PSD Maramureş a demisionat: Aşa e normal, atât timp cât am pierdut alegerile (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Doi vicepreşedinţi PSD Constanţa au demisionat în urma rezultatului alegerilor

Doi vicepreşedinţi PSD Constanţa, printre care şi senatorul Nicolae Moga, coordonator al campaniei electorale în judeţ, au demisionat din funcţii din cauza rezultatului alegerilor prezidenţiale, urmând să rămână doar simpli membri de partid, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Senatorul Nicolae Moga arată, într-un comunicat de presă transmis luni, că îşi asumă responsabilitatea pentru rezultatul obţinut de PSD în judeţul Constanţa.

Având în vedere rezultatul alegerilor prezidenţiale în judeţul Constanţa, cred cu tărie că trebuie să îmi asum responsabilitatea acestuia înaintându-mi demisia din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Constanţa a PSD. În calitate de coordonator al campaniei port întreaga responsabilitate a rezultatului obţinut. În acelaşi timp vreau să le mulţumesc tuturor celor care au crezut în această campanie şi s-au implicat cu toate resursele pentru ea. Vreau să-i asigur pe toţi constănţenii că le respect votul dat şi în acelaşi timp să-i asigur că organizaţia judeţeană PSD Constanţa are în continuare resursele umane necesare reprezentării cu cinste a intereselor municipiului şi judeţului la nivel naţional”, a afirmat Moga.

Un alt vicepreşedinte al PSD Constanţa, Felix Stroe, a decis să demisioneze din cauza rezultatului alegerilor prezidenţiale.

El a precizat că deşi a câştigat alegerile în colegiul pe care îl coordona, a luat această hotărâre pentru că nu a reuşit să-şi convingă colegii de faptul că strategia PSD Constanţa pentru relaţionarea cu cetăţenii este greşită.

Mâhnit de rezultatul alegerilor prezidenţiale în plan judeţean consider că este un gest profund moral să-mi înaintez demisia din funcţia de vicepreşedinte al PSD Constanţa. Deşi responsabilitatea mea concretă în cadrul organizaţiei judeţene Constanţa este coordonarea activităţii de partid în Colegiul Uninominal de Deputaţi 3, colegiu în care PSD a câştigat alegerile, atât în turul I cât şi în turul II, mă consider vinovat alături de ceilalţi colegi ai mei din conducerea organizaţiei judeţene a PSD Constanţa în principal pentru faptul că nu am reuşit în ultimii ani să-i conving că strategia promovată pentru activitatea de relaţionare a partidului cu cetăţenii judeţului Constanţa, cu tineretul în special, este greşită, ceea ce s-a reflectat în rezultatele obţinute în această campanie electorală”, a transmis Felix Stroe, într-un comunicat de presă.

El a mai spus că PSD Constanţa a făcut tot ce era omeneşte posibil pentru a câştiga alegerile.

“Cu mulţumiri sincere pentru toţi colegii mei din colegiu şi din judeţ care au făcut tot ce este omeneşte posibil pentru câştigarea acestor alegeri, cu respect şi loialitate în continuare faţă de valorile social-democrate, voi rămâne un simplu membru de partid al PSD Constanţa”, a precizat Felix Stroe.

Victor Ponta a pierdut alegerile în judeţul Constanţa, obţinând 42,93 la sută din voturi, în timp ce Klaus Iohannis a fost preferat de 57,06 la sută din alegători.

Preşedintele executiv al PSD Maramureş: Aşa e normal, atât timp cât am pierdut alegerile

Călin Matei a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a demisionat din funcţie pentru că aşa a considerat că este normal atât timp cât a pierdut alegerile în judeţ.

"Am demisionat din funcţia de preşedinte executiv al PSD Maramureş pentru că aşa am considerat eu că este normal, atâta timp cât ai pierdut alegerile la nivel de judeţ la modul la care a fost. Ca om cu responsabilitate politică în filiala judeţeană a PSD Maramureş, consider că este normal să îmi dau demisia”, a spus Matei.

Întrebat dacă putea face mai mult şi se putea obţine un număr mai mare de voturi pentru Victor Ponta, Călin Matei a afirmat că nimeni nu anticipa o asemenea înfrângere.

"Poţi să găseşti cauze multiple, dar un lucru e cert, oricine candida câştiga, aici nu s-a votat pentru individul Klaus Iohannis. Oricine candida în locul lui cred că ar fi câştigat”, a afirmat Matei.

Acesta ocupa funcţia de preşedinte executiv al PSD Maramureş din anul 2012.

Klaus Iohannis a obţinut la alegerile de duminică, în judeţul Maramureş, 60,27 %, în timp ce Victor Ponta a primit 39,72 % din sufragii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici