Preşedintele Iohannis a promulgat modificările la Legea privind reforma în Sănătate

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi modificările la Legea privind reforma în sănătate.

765 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis a promulgat modificările la Legea privind reforma în Sănătate

Astfel, preşedintele a semnat "decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţi".

Curtea Constituţională a respins anul trecut o sesizare a guvernului Cioloş privind neconstituţionalitatea legii care permite Ministerului Sănătăţii şi autorităţilor locale să acorde stimulente financiare lunare.

''În urma deliberării, cu unanimitate de voturi, Curtea a respins obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile art. I din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi pentru modificarea şi completarea art.6 alin.(2) din Legea nr.263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă sunt constituţionale în raport de criticile formulate'', spunea atunci Curtea.

Guvernul Cioloş ceruse Curţii Constituţionale exercitarea controlului de constituţionalitate a prevederilor potrivit cărora ministerul Sănătăţii, ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie, dar şi autorităţile administraţiei publice locale pot acorda personalului medical şi de specialitate stimulente financiare lunare în limita a două salarii minime brute pe ţară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici