Preşedintele Iohannis anunţă convocarea unei şedinţe speciale CSAT pentru summitul de la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, la Varşovia, că va convoca o şedinţă a CSAT în perioada următoare pentru a pregăti poziţia României la summitul NATO de la Bruxelles, inclusiv la nivelul mesajelor politice.

1122 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis anunţă convocarea unei şedinţe speciale CSAT pentru summitul de la Bruxelles

Preşedintele Iohannis anunţă convocarea unei şedinţe speciale CSAT pentru summitul de la Bruxelles

”România abordează aceste chestiuni la modul cel mai serios şi, în lumina deciziilor extrem de importante care se vor lua la summitul NATO (de la Bruxelles - n.r.), am decis să convoc o şedinţă specială a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, o şedinţă dedicată pregătirii pentru acest summit”, a declarat Klaus Iohannis, prezent la summitul Bucureşti - B9, care se desfăşoară la Varşovia.

El a mai spus că data la care va avea loc şedinţa CSAT nu a fost stabilită.

”Imediat ce ne întoarcem la Bucureşti vom lua o decizie despre data cea mai potrivită pentru această întâlnire. Evident că va trebui să fie destul de repede, în următoarele săptămâni, pentru a fi bine pregătiţi cu mesajele şi abordările pentru summitul NATO. Trebuie să subliniez că a existat o colaborare şi există o colaborare constantă între noi şi cei responsabili de aplicare, există o colaborare constantă între Preşedinţie şi Ministerul Apoărării, există o colaborare constantă între secretariatul CSAT-Forţele Armate - Minister şi noi suntem deja bine pregătiţi. Vreau doar să avem o pregătire foarte bună, inclusiv la nivelul mesajelor politice”, a adăugat şeful statului.

Viitorul summit NATO va avea loc la Bruxelles pe 11-12 iulie 2018

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici