Preşedintele Iohannis: Eu nu exclud graţierea, dar pentru cei din închisori, nu pentru cei care stau în Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu exlude graţierea ca măsură necesară, dar cu condiţia să fie pentru cei din închisori, nu pentru ''cei care stau în Parlament şi aşteaptă graţierea''.

7160 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis: Eu nu exclud graţierea, dar pentru cei din închisori, nu pentru cei care stau în Parlament

Preşedintele Iohannis: Eu nu exclud graţierea, dar pentru cei din închisori, nu pentru cei care stau în Parlament (Imagine: Andreea Alexandru/ Foto Mediafax)

''Eu nu exclud graţierea, dar ea nu poate fi făcută pentru politicieni. Este o aberaţie. Graţierea face sens dacă se graţiază cei care sunt în închisori, nu cei care stau în Parlament şi aşteaptă graţierea'', a subliniat şeful statului.

El a precizat că referendumul pe care l-a convocat ''se referă la situaţia noastră politică şi abordarea politică''.

''CEDO este o chestiune tehnică şi se referă la o speţă anume care trebuie rezolvată şi unde graţierea poate să fie o mică parte din pachetul de soluţii, dar nu este soluţia. Asta trebuie să înţeleagă toţi cei care se agită cu graţierea. Graţierea poate eventual să fie o parte mică din pachetul de soluţii şi aşa trebuie tratată, iar această discuţie îmi confirmă că la noi acasă problema s-a pus total greşit. În loc să se încerce o soluţie, fiindcă ce v-am spus eu ştiu şi cei de la Ministerul Justiţiei, să găsească o soluţie printr-un pachet întreg de măsuri, discutat cu specialiştii, cu parlamentarii, s-a mers pe scoaterea unei teme din context, ambalarea pentru populaţie într-un fel în care sincer nu mi s-a părut potrivit'', a explicat şeful statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici