Preşedintele Iohannis: "Respectul pentru România, clădit pe aprecierea internaţională a culturii şi artiştilor ei"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, de Ziua Culturii Naţionale, că respectul pentru România se clădeşte pe aprecierea internaţională a culturii şi artiştilor ei şi că patrimoniul nostru cultural continuă să fie cel mai elocvent şi reprezentativ act de identitate al naţiunii române.

280 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis: "Respectul pentru România, clădit pe aprecierea internaţională a culturii şi artiştilor ei"

Preşedintele Iohannis: Respectul pentru România, clădit pe aprecierea internaţională a culturii şi artiştilor ei (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"În lume, respectul pentru ţara noastră se clădeşte în bună măsură pe aprecierea internaţională a culturii şi artiştilor ei. Patrimoniul nostru cultural continuă să fie cel mai elocvent şi reprezentativ act de identitate al naţiunii române", a scris şeful statului pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că s-a simţit onorat de fiecare dată când a avut ocazia ca, în numele românilor, să acorde cele mai înalte distincţii celor care şi-au dedicat întreaga viaţă creaţiei culturale.

"Operele lor ne-au bucurat inimile şi ne-au îmbogăţit spiritual", a subliniat şeful statului.

El a postat, alături de acest text, şi un clip video în care se succed, pe muzica lui George Enescu – "Rapsodia română", mai multe imagini cu decorarea unor personalităţi ale culturii române.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici