Primarul cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din România, exclus din partid

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, care a avut cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, a fost exclus din PSD, în urma unei decizii a Comitetului Executiv Judeţean Alba. Gheorghe Damian, care câştigat în 2016 al cincilea mandat consecutiv, a anunţat că va contesta decizia, care i se pare ”aberantă”, precizând că nu este normal să excluzi, ”în lipsă”, cel mai longeviv primar din partid, precizează Gândul.

791 afișări
Imaginea articolului Primarul cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din România, exclus din partid

”Nu cred că a fost statutară decizia. Nu mi se pare normal să îţi excluzi, în lipsă, cel mai longeviv primar, fără să fiu lipsit de modestie. Nici măcar nu a fost o ordine de zi. Chiar aşa să vii, să spui, de mâine, Damian nu mai este aici pentru că trebuie să facem noi curăţenie în interiorul partidului. Începi cu cine? Cu primarii, care sunt fundaţia oricărui partid, mi se pare aberant! Eu aştept să mi se comunice hotărârea, o voi contesta, voi rămâne în continuare fidel PSD-ului şi chiar cred că în organizaţia din Alba ar trebui să predomine valorile democratice”, a spus Gherghe Damian.

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a refuzat să facă publice motivele pentru care Gheorghe Damian a fost exclus din partid, invocând că sunt probleme interne.

Pe de altă parte, PSD Alba a scris într-un mesaj, postat pe pagina de Facebook, că primarul din Ciugud a fost exclus în urma unei ”analize aprofundate” a modului cum s-a desfăşurat campania electorală pentru alegerile parlamentare 2016 şi a rezultatelor obţinute.

Gheorghe Damian a ocupat locul trei la Camera Deputaţilor, considerat neeligibil, iar, potrivit unor surse, el este acuzat că ar fi făcut campanie doar pentru Daniel Breaz, rector al Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care a ocupat locul 1 la Senat.   

”Cum credeţi că pot eu să mă duc în campania electorală când eu sunt pe listă la deputaţi, indiferent de loc, să le spun oamenilor, votaţi lista la Senat şi nu o votaţi la Camera Deputaţilor? Cum credeţi? Sigur, cuiva nu i-a convenit că am fost cel mai vocal şi mai insistent că Daniel Breaz trebuie să fie locul 1 la Senat. Haideţi să ne uităm ce imagine are Daniel Breaz şi ce imagine avem ceilalţi, oricare dintre noi. Mie mi-au spus-o în faţă foarte mulţi, eu o să votez lista la Senat pentru omul acela, la deputaţi îmi pare rău, dacă tu erai mai sus, poate votam”, a mai spus Gheorghe Damian.

El a adăugat că deşi s-a întâlnit în repetate rânduri după alegeri cu preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, nu i s-a invocat nimic, iar când a primit vestea a râs şi a crezut că este ”o glumă proastă”.

Materialul complet poate fi citit pe gândul.info.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici