Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că va REFUZA din nou propunerile Vasilescu şi Drăghici la Dezvoltare, respectiv Transporturi/ Toni Greblă şi Codrin Ştefănescu cred că ultima soluţie e sesizarea CCR | VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că va refuza şi noile propuneri de miniştri, respectiv Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării şi Mircea Drăghici la ministerul Transporturilor.

3428 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că va REFUZA din nou propunerile Vasilescu şi Drăghici la Dezvoltare, respectiv Transporturi/ Toni Greblă şi Codrin Ştefănescu cred că ultima soluţie e sesizarea CCR | VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că va REFUZA din nou numirea Olguţei Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici la Dezvoltare, respectiv Transporturi

”Da, aceste două propuneri vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni. Într-o zi, două vor fi finalizate documente şi reexpediate la Guvern”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

El a mai afirmat că motivle refuzului au fost invocate în scrisorile trimise premierului Viorica Dăncilă.

”Nu am primit niciun fel de alte propuneri şi discuţiile pe care le-am purtat nu au viozat alte propuneri”, a adăugat şeful statului.

Referitor la propunerea privind şefia DNA, el a spus că documentele sunt în analiză şi vor primi un răspuns adecvat.

CITEŞTE ŞI: Reacţii după anunţul şefului statului privind propunerile de la Dezvoltare şi Transporturi

Greblă: În acest caz nu avem decât să sesizăm CCR

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că dacă şeful statului va relua aceleaşi motive pentru a invoca refuzul celor doi miniştri, atunci Executivul ”nu poate decât să sesizeze CCR” pentru a constata existenţa unui conflict juridic de natură constituţională.

”După ce vom vedea că răspunsul preşedintelui va fi acelaşi cu cel pe care l-am mai primit, nu avem decât să sesizăm Curtea Constituţională. Mai întâi să vedem motivele refuzului, care sunt foarte importante şi pentru noi, dar şi pentru preşedinte”, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al Guivernului, Toni Greblă.

Secretarul general al PSD: Ultima măsură e să sesizăm Curtea Constituţională

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, luni seara, pentru MEDIAFAX, după refuzul preşedintelui Iohannis de a numi miniştrii Transporturilor şi Dezvoltării, că ultima măsură care poate fi luată este sesizarea CCR, care se va exprima foarte clar că Guvernul are dreptate.

”Este halucinant cum insistă Klaus Werner Iohannis. Este total lipsit de orice logică şi total iraţional cum încearcă să ne saboteze doar din ura nutrită faţă de PSD şi de cei care nu l-au votat. Noi am înţeles că trebuie să depunem copii după buletinul de identitate, grupa sanguină, carnetul de note din şcoala gimnazială şi tot felul de lucruri bizare... Ultima măsură pe care putem să o luăm este să sesizăm Curtea Constituţională, iar aceasta se va exprima foarte clar că noi avem dreptate”, a declarat pentru MEDIAFAX Codrin Ştefănescu.

El a mai spus că nu preşedintele Iohannis trebuie să se exprime în ceea ce priveşte oportunitatea numirii unor miniştri, ci premierul Viorica Dăncilă.

”Preşedintele s-a putut exprima deja, deşi el însuşi, ca profesor de fizică, nu avea nicio treabă când l-am propus ca ministru de Interne şi vicepremier. Orice am face, Iohannis nu va respecta nicio lege şi nicio decizie a CCR şi devine tot mai clar că prin acest mod de a sabora activitatea guvernului vrea sdă aducă pe masa coaliţiei ideea suspendării”, a mai spus secretarul general al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici