Preşedintele Klaus Iohannis, noi atacuri la adresa actualei coaliţii de guvernare. PSD: Mesajul preşedintelui este pur şi simplu halucinant. Creează repulsie totală/ ALDE: Comparaţia făcută cu regimul nazist este o instigare la ură

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că mesajul preşedintelui Klaus Iohannis de la ceremonia de decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului este ”pur şi simplu halucinant” şi că în loc să creeze emoţie,creează repulsie totală în opinia publică.

4188 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis, noi atacuri la adresa actualei coaliţii de guvernare. PSD: Mesajul preşedintelui este pur şi simplu halucinant. Creează repulsie totală/ ALDE: Comparaţia făcută cu regimul nazist este o instigare la ură

Klaus Iohannis, noi atacuri la adresa actualei coaliţii de guvernare

„Mesajul lui Iohannis transmis astăzi (luni - n.r.) într-o zi în care trebuie să vorbim în memoria victimelor Holocaustului este pur şi simplu halucinant. Mesajele lui Klaus Werner Iohannis sunt tot mai toxice pe zi ce trece, iar cei care-i fac punctajul şi care-l manevrează au trecut de la nivelul obrăzniciei la un nou nivel - sunt mesaje care pot aduce prejudicii de imagine României în sine. Asta se vede în ceea ce declară el în ultima perioadă şi peste hotare. Mesajul de astăzi (luni - n.r.), şocant, pur şi simplu creează o stare de panică în cadrul opiniei publice”, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

Liderul PSD a afirmat că mesajul de luni al preşedintelui Iohannis este ”aproape identic cu mesajul transmis împotriva României de la Aachen”.

„Cred că nu a existat în Europa vreun preşedinte dintr-o ţară membră UE care să-şi critice şi să calce în picioare interesul naţional cum o face Iohannis şi cu toată această clică de strânsuri din jurul lui. Tipul acesta de mesaj este identic cu cel al Monicăi Macovei, al lui Cristian Preda, a celor din PNL-USR-Cioloş, este mesajul #rezist, finanţat din exterior, care în loc să creeze emoţie, aşa cum îşi închipiue ei, creează în cadrul opiniei publice o stare de repulsie totală”, a adăugat Ştefănescu.

Vicepreşedintele ALDE Toma Petcu a declarat, luni seara, că preşedintele Klaus Iohannis continuă să îi dezbine pe români, iar comparaţia cu regimul nazist este o instigare la ură.

”Prin discursul care a revoltat o ţară întreagă, susţinut în faţa unor supravieţuitori ai Holocaustului, preşedintele Iohannis dovedeşte că nu mai are nicio limită în războiul său politic. Klaus Iohannis a transformat comemorarea celei mai mari tragedii din istoria omenirii într-o oportunitate de a-şi ataca adversarii politici. Preşedintele nu poate să tacă după declaraţiile sale din această seară, ci trebuie să iasă şi să îşi ceară scuze public. A compara un guvern democratic, un guvern rezultat în urma votului cetăţenilor cu regimul nazist reprezintă fie o necunoaştere a istoriei, fie ignoranţă din partea lui Klaus Iohannis. Preşedintele alege să continue în aceeaşi notă discursivă, una plină de ură, de instigare la violenţă şi dezbinare a românilor”, a declarat Toma Petcu, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, luni seara, noi atacuri la adresa actualei coaliţii de guvernare, afirmând că în prezent ”unii politicienii, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiţie şi de a-şi prezerva puterea, învinuiesc magistraţi şi diabolizează UE”.

„Antidotul răului nu poate fi decât o acţiune de salvare a viitorului prin recunoaşterea capcanelor ideologice şi printr-o atentă examinare a faptelor politicienilor şi a susţinătorilor lor. În ultimele şapte decenii lumea s-a schimbat. Şi totuşi instrumentele politicului au rămas aceleaşi. Să nu uităm că în numele unui aşa-zis ideal suprem schimbând legi şi capturând instituţii una câte una s-a consolidat regimul nazist. Percepţia că politicienii care reprezintă oamenii şi interesele lor au dreptul să calce în picioare adevăruri, să identifice duşmani, să dea vina pentru eşecurile lor pe diferite categorii de cetăţeni reprezintă o filosofie toxică. Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiţie şi de a-şi prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistraţi, blamează multinaţionalele viclene, cum zic ei, şi diabolizează Uniunea Europeană, descrisă drept abuzivă şi trufaşă”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că după cei arătaţi acum cu degetul, ar urma alţii, apoi alţii, „şi tot aşa până când indistincţia şi căutarea continuă a vinovaţilor s-ar transforma în pretextul perfect pentru acapararea statului”.

Iohannis a făcut aceste afirmaţii în cadrul ceremoniei de decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului, care a avut loc luni seara, la Palatul Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici