Video Preşedintele Parlamentului de la Dublin: Statul nostru este foarte fericit să primească miile de români care vin să stea în Irlanda - FOTO, VIDEO

Preşedintele Parlamentului de la Dublin, Seán Barrett, a declarat, marţi, după o întâlnire cu preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea şi premierul Victor Ponta, că statul irlandez este "încântat să lucreze şi să trăiască" alături de miile de români care vin să locuiască în Irlanda, temporar sau permanent.

1495 afișări

"Statul nostru este foarte fericit să primească miile de români care vin să locuiască în Irlanda, fie permanent, fie temporar, este până la urmă decizia lor dacă vor dori să se întoarcă în România sau nu, dar atât timp cât sunt acolo, suntem încântaţi să lucrăm şi să trăim alături de ei", a spus înaltul oficial irlandez.

El a adăugat că Irlanda are o experinţă în imigraţie, având în vedere că populaţia irlandeză din diaspora este de aproximativ 70 de milioane de persoane.

"Irlanda are o mare experienţă în imigraţie. Fiind o insulă pe coasta de vest a Europei, a cunoscut fenomenul emigrării de multe generaţii. Cetăţenii noştri au plecat către Marea Britanie, către Statele Unite şi nu, în ultimul rând, în Australia, unde avem comunităţi foarte extinse. Am aflat recent că populaţia irlandeză din diaspora numără în jur de 70 milioane de persoane de vârste diferite pe când în Irlanda se găsesc în jur de şase milioane doar. Au fost foarte bine primiţi de ţările-gazdă, la rândul nostru am fost bine primiţi atunci când am intrat în UE, în 1973 şi dorim să facem în acelaşi fel. Este minunat ca tinerii să aibă posibilitatea să se deplaseze oriune în Europa ca cetăţeni europeni liberi să decidă unde vor să-şi petreacă zilele", a spus preşedintele Parlamentului irlandez.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a spus că există o diasporă românescă puternică în Irlanda. "Reamintesc că există o diasporă destul de puternică în Irlanda, bine integrată şi respectată", a arătat Zgonea.

Preşedintele Parlamentului irlandez, preşedintele Camerei Deputaţilor şi premierul Victor Ponta s-au întâlnit, marţi, la Palatul Parlamentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici