Preşedintele PMP, referitor la buget: Rovana Plumb a prezentat cifre umflate. România se sufocă pe zi ce trece

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, îl acuză pe ministrul Afacerilor Europene, Rovana Plumb, că a prezentat cifre „umflate” la dezbaterile pentru bugetul de stat pentru anul 2019. Liderul PMP a adăugat că ministrul ar trebui să aibă „obrazul foarte gros” să spună că se luptă cu abandonul şcolar.

383 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PMP, referitor la buget: Rovana Plumb a prezentat cifre umflate. România se sufocă pe zi ce trece

Tomac, referitor la buget: Plumb a prezentat cifre umflate. România se sufocă pe zi ce trece

„Guvernul mediocrităţilor. Dezbaterile din ultimele zile pe marginea Legii Bugetului de Stat au fost prilej de a ne convinge, deşi nu mai era nevoie, că România este condusă astăzi de o mână de oameni incompetenţi, mincinoşi şi rău-intenţionaţi. La discuţia pe buget din Comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului, doamna ministru Rovana Plumb a debitat numai prostii. A prezentat cifre umflate, a reluat cu fală aceleaşi promisiuni deşarte pe care le învârte de doi ani fără pic de ruşine. Pe scurt, a minţit din nou.(...) Ăsta este Guvernul ţării astăzi. România se sufocă pe zi ce trece, atât timp cât la Palatul Victoria se vor afla aceste mediocrităţi”, a scris Tomac, pe Facebook.

Liderul PMP a reiterat cifrele anunţate de ministrul Afacerilor Europene în cadrul comisiei de specialitate, la dezbaterile pe buget.

”Pe rând, doamna Plumb a promis aşa:-150 de milioane pentru construcţia celor 8 spitale regionale promise; 150 de milioane pentru creşe şi grădiniţe; 150 de milioane pentru combaterea abandonului şcolar Cu alte cuvinte, pentru orice problemă a României, cu generozitate, de la doamna ministru, câte 150 de milioane”, a precizat Tomac.

De asemenea, acesta a afirmat că ”trebuie să ai obrazul gros să spui că te lupţi cu abandonul şcolar”, în condiţiile în care unul dintre cinci copii părăseşte şcoala.

„Trebuie să ai obrazul foarte gros să spui că lupţi cu abandonul şcolar în condiţiile în care unul din cinci copii părăseşte şcoala, iar zeci de mii de copii din mediul rural parcurg kilometri buni pe jos pentru a ajunge la şcoală. Am întrebat-o pe doamna Plumb, punctual, ce a făcut pentru a combate acest fenomen. Răspunsul a fost halucinant: Ministerul ei este ca o bancă, însă altele sunt instituţiile responsabile. De fapt, de la un Guvern de analfabeţi ce să aştepţi mai mult? Şi la capitolul autostrăzi a făcut promisiuni mari. Susţine că sunt bani pentru autostrada Iaşi-Târgu-Mureş, deşi ştim cu toţii foarte bine că nu a fost făcută nicio solicitare de fonduri europene în acest sens. Este la fel de mitomană ca Şova, care promitea lunar câte o autostradă. Amândoi visează sute de km de autostrăzi, deşi, în realitate, în 2016 nu s-a construit niciun km, iar în 2017 şi 2018, câţiva km”, a conchis liderul PMP.

Guvernul a adoptat vineri proiectul bugetului de stat pentru anul 2019, luni şi marţi acesta fiind dezbătut şi aprobat în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Urmează ca acesta să fie dezbătut şi adoptat în plenul reunit ale celor două Camere ale Parlamentului începând cu şedinţa de miercuri, de la ora 16:00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici