Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud: UDMR se află într-o binemeritată opoziţie. Erau obosiţi de prea multă muncă

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că UDMR se află într-o binemeritată opoziţie, reprezentanţii Uniunii fiind "obosiţi de prea multă muncă".

174 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud: UDMR se află într-o binemeritată opoziţie. Erau obosiţi de prea multă muncă

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud: UDMR se află într-o binemeritată opoziţie. Erau obosiţi de prea multă muncă

Întrebat dacă nu crede că deciziile Guvernului Ponta care vizează comunitatea maghiară vor afecta relaţiile României cu Ungaria, Moldovan a afirmat că susţine deciziile Guvernului Ponta.

"Susţin deciziile Guvernului Ponta, ni le-am asumat în şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Sigur că, între timp, în privinţa Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Guvernul Ponta nu a avut prea multe de făcut fiindcă o instanţă de judecată, independentă şi inamovibilă, a luat decizia suspendării pe caz de ilegalitate a Hotărârii Guvernului Ungureanu, care era una abuzivă şi contrar legii",a declarat Moldovan.

El a spus că, în opinia sa, fiecare minoritate conlocuitoare din România trebuie să aibă drepturi egale cu fiecare cetăţean român şi nu trebuie să existe discriminări pozitive chiar dacă ele există în momentul de faţă.

"Nu cred că este productiv şi nu aduce niciun plus nimănui înfiinţarea acestei facultăţi în limba maghiară. Dacă eu vreau să merg la un medic maghiar şi nu ştiu maghiară ce o să fac? Ce facem, enclavizăm spitalele, separăm românii de maghiari, fiecare se internează în altă parte? Nu ştiu. Mie mi s-a părut o aberaţie tot lucrul acesta. Cred că e o decizie corectă a Guvernului Ponta", a afirmat Moldovan.

El a adăugat că nu există motive pentru care relaţiile dintre România şi Ungaria să fie afectate de problema UMF Târgu Mureş.

"Nu cred că există niciun fel de pericol. Am văzut că premierul Ponta se întâlneşte în iunie cu cei nouă premieri din Europa de est fiindcă avem cu toţii acelaşi tip de probleme la Bruxelles, ţările noastre se confruntă cu aceleaşi probleme. (...) Nu cred că e periclitată în niciun fel relaţia României cu vecinătatea", a spus Moldovan.

În calitate de candidat al USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan a declarat că va sprijini proiectele comunităţilor maghiare dacă va fi ales.

"Sunt foarte multe probleme ale UDMR, nu ale comunităţii maghiare. Eu am mulţi prieteni maghiari, discut cu comunitatea maghiară. Voi sprijini fiecare proiect de dezvoltare al comunităţilor maghiare din Bistriţa-Năsăud chiar dacă UDMR este în momentul de faţă într-o binemeritată opoziţie. Erau obosiţi de prea multă muncă. Am văzut şi declaraţia preşedintelui UDMR că vrea să zboare sau aşa ceva. Nu ştiu cine l-a ţinut ministru", a declarat Emil Radu Moldovan.

Principalul contracandidat al lui Emil Radu Moldovan la şefia CJ Bistriţa-Năsăud este Vasile Borş (PDL).

Aplicarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a fost suspendată, în 4 mai, în urma unei decizii a Curţii de Apel Târgu Mureş, care a admis o solicitare în acest sens formulată de conducerea UMF.

Lunea trecută, Guvernul Ungureanu a atacat însă cu recurs sentinţa de suspendare.

Guvernul a decis în şedinţa de marţea trecută să retragă recursul formulat de fostul Executiv la decizia instanţei de suspendare a hotărârii fostului Cabinet privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici