Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre legea 90/2001: Nu am găsit o cale prin care să cred că se poate depăşi, mai căutăm

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Alexandria, că social-democraţii nu au găsit, până la acest moment, o cale prin care să poată fi depăşite prevederile legii 90/2001, el menţionând că la nivelul partidului încă se mai caută soluţii.

3755 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre legea 90/2001: Nu am găsit o cale prin care să cred că se poate depăşi, mai căutăm

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre legea 90/2001: Nu am găsit o cale prin care să cred că se poate depăşi, mai căutăm (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

„Legea 90 are o prevedere din punctul meu de vedere profund neconstituţională pentru că de fapt se vorbeşte despre abolirea unui drept fundamental, dreptul de a fi ales. Atât timp cât acea lege e în vigoare, mie îmi va fi foarte greu. Sau cel puţin până acum nu am găsit o cale prin care să cred că se poate depăşi. Mai căutăm”, a spus Dragnea.

El a menţionat că până când se va merge la consultări la Cotroceni, va vedea dacă există vreo posibilitate legală sau nu de a depăşi prevederile acestei legi.

„Cât e în vigoare, mie îmi va fi foarte greu. Nu am găsit o cale să cred că se poate depăşi. O să văd dacă există o posibilitate legală sau nu”, a conchis social-democratul.

Dragnea a precizat, joi, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Klaus Iohannis nu va avea „niciun motiv constituţional” ca să refuze propunerea de premier pe care PSD i-o va înainta. Întrebat dacă va avea, însă, un motiv „legal” de a refuza această propunere, cu referire la Legea 90/2001, Dragnea a răspuns: „Faceţi o imensă confuzie. Acolo se vorbeşte de incompatibilităţi, nu de interdicţii”.

''Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare'', prevede legea 90/2001.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici