Preşedintele PSD Târgu Mureş şi secretarul executiv al PSD Mureş au demisionat din funcţii

Preşedintele PSD Târgu Mureş, Dragoş Popa, şi secretarul executiv al PSD Mureş, Cornel Brişcaru, au demisionat din toate funcţiile din partid, rămânând simpli membri, cei doi declarând că fac acest gest din cauza comportamentului politic inadecvat al liderului interimar al filialei, Vasile Gliga.

718 afișări

Preşedintele PSD Târgu Mureş, Dragoş Popa, a anunţat, luni, că şi-a dat demisia din această funcţie, el acuzând "comportamentul de grădiniţă" al preşedintelui interimar al filialei Mureş, Vasile Gliga, care a preluat conducerea organizaţiei după ce Alexandru Petru Frătean a fost numit prefect.

"Atât de mult a decăzut organizaţia că nu mai avem cu cine discuta la nivelul conducerii filialei PSD Mureş. E un nivel de grădiniţă din punctul de vedere al comportamentului politic de când e Vasile Gliga preşedinte. Am renunţat la toate funcţiile din partid - de preşedinte al PSD Târgu Mureş şi vicepreşedinte în organizaţia judeţeană, rămân simplu membru şi consilier judeţean. Îmi asumasem o candidatură pentru alegerile parlamentare, am renunţat şi la aceea", a declarat Popa.

El a precizat că, potrivit statutului partidului, "este posibilă" o retragere a sprijinului politic de către conducerea filialei, astfel încât el şi Brişcaru să îşi piardă calitatea de consilier judeţean, respectiv consilier local în Târgu Mureş.

Secretarul executiv al PSD Mureş, Cornel Brişcaru, a declarat, la rândul său, că a luat decizia renunţării la toate funcţiile din partid, rămânând simplu membru, din mai multe motive.

"Vorbesc de încălcarea statutului partidului de către preşedintele interimar al filialei judeţene - nu am avut nicio şedinţă de comitet normală de trei luni, normală, nu că cheamă gaşca de primari la un spriţ. Demisionez din cauza slabei reprezentări a PSD în relaţia cu partenerii din USL, noi fiind acum în dezavantaj în relaţia cu liberalii, din cauza intenţiei promovării unor persoane în funcţii publice în afara prevederilor legale - vorbesc de rude şi apropiaţi ai preşedintelui Vasile Gliga, fini şi nepoţi", a spus Brişcaru, care a adăugat că reproşează conducerii PSD Mureş şi "subordonarea deciziilor în favoarea PDL şi UDMR".

El a arătat că, din informaţiile sale, Gliga a numit deja înlocuitori în locul său şi al lui Dragoş Popa. Astfel, inspectorul şcolar general, Ştefan Someşan, ar fi preluat cu titlu interimar preşedinţia PSD Târgu Mureş, în timp ce secretar executiv al PSD Mureş ar fi primarul din Reghin, Maria Precup.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, nu a putut fi contactat pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici