Preşedintele PSD Vaslui, despre valiza Tel Drum: Sunt foarte circumspect. Nu vreau să cad în plasa manipulării

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, duminică, la un post TV, că nu îl interesează valiza cu documentele Tel Drum găsită în Teleorman, subiectul nu va fi discutat în conducerea partidului, iar el nu vrea să cadă „în plasa manipulării”.

871 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD Vaslui, despre valiza Tel Drum: Sunt foarte circumspect. Nu vreau să cad în plasa manipulării

Preşedintele PSD Vaslui, despre valiza Tel Drum: Sunt foarte circumspect. Nu vreau să cad în plasa manipulării

„E foarte interesant cum cei de la Rise Project găsesc în fiecare zi, în fiecare noapte, seară, dimineaţă, câte un geamantan. Eu sunt foarte circumspect în legătură cu chestiunile acestea, nu vreau să cad în plasa manipulării, nici nu mă interesează aceste lucruri pentru că nu le putem noi rezolva nici măcar în CEx-ul PSD. Dacă există chestiuni legate de programul partidului, al Guvernului, de ceea ce noi hotărâm în CEx, atunci lucrurile acestea pot să le comentez în detaliu, să-mi spun părerea şi să o spun şi colegilor mei. În rest, lucruri d-astea am auzit de 27 de ani de când sunt eu în politică aproape în fiecare zi”, a declarat, duminică, la Realitatea TV, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Întrebat dacă valiza cu documente Tel Drum îl vulnerabilizează pe liderul PSD Liviu Dragnea, Buzatu a răspuns: „Aceste lucruri şi maniera aceasta de a prezenta din partea presei şi din partea liderilor politici ai opoziţiei faptele acestea este o manieră greşită care nu mai interesează pe nimeni în România acum”.

Rise Project a intrat în posesia unor documente pe care DNA nu le-a găsit la percheziţiile de la Tel Drum, dar a dat peste ele un sătean din Teleorman. Potrivit datelor furnizate până acum de Rise Project, ”o valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziţionat fizic şi informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din judeţ”.

Valiza conţine un hard negru cu 63 GB de conţinut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, sau documente ale unor interpuşi. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + ataşamentele de pe adresa de serviciu, În valiză mai există o tabletă din 2010 care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş şi peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă şi momente de familie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici