Preşedinţia Consiliului UE este deţinută de premier, dar Dăncilă nu va fi prezentă la Consiliul European. Dragnea: Scaunul va fi gol, deoarece „s-a legat de el” Iohannis

Liviu Dragnea a declarat că, deşi premierul României este cel care deţine Preşedinţia Consiliului UE, la reuniunile Consiliului European scaunul şefului Executivului va fi gol, deoarece „s-a legat de el” şeful statului Klaus Iohannis.

5845 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia Consiliului UE este deţinută de premier, dar Dăncilă nu va fi prezentă la Consiliul European. Dragnea: Scaunul va fi gol, deoarece „s-a legat de el” Iohannis

Dragnea: Preşedinţia Consiliului UE e deţinută de premier care nu va fi prezent la Consiliul European. Scaunul va fi gol, deoarece „s-a legat de el” Iohannis

„Ştiţi ce face pe la Consiliile Europene Iohannis? Nimic. Noi nu ştim nimic. Guvernul ce să facă? Să activeze vreun serviciu de informaţii? Nu are. Ca să afle ce vorbeşte pe acolo, ce angajamente îşi ia în numele României? 

Nu poate altfel, că nu are bază să semneze. El nu poate semna decât tratate care sunt validate, ratificate de Parlament. Poate semna decât acorduri care sunt negociate de Guvern înainte. Dar noi vom fi, toţi apar acolo la dosar unic, în următoarele şase luni de zile când Preşedinţia Consiliului UE e deţinută de premierul României, că aşa s-a stabilit, şi la Consiliul European, unde se întâlnesc şefii de stat şi de guverne, şi care dezbate teme transmise de către Preşedinţia Consiliului UE, cel care trimite temele nu e prezent acolo. De ce? Pentru că cel care ocupă scaunul s-a legat de el”, a afirmat Liviu Dragnea, joi seară la Antena 3.

Liderul PSD a adăugat că acest lucru va avea efecte negative asupra României pe plan extern.

„Nu numai că suntem pe zona de politică externă. Suntem praf. Are efecte asupra României? Are pentru că avem şi noi contacte, discuţii informale şi neinformale în care ni se spune «domnule, vrem cu voi, dar chiar nu prea înţelegem, chiar nu înţelegem ce se întâmplă acolo. Dacă nu reuşiţi să convingeţi»”, a completat Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la o întâlnire informală vinerea trecută cu presa, că, în opinia sa, nu va fi niciun fel de pace cu Guvernul, respectiv că va colabora cu Executivul doar pentru chestiuni europene.

“Nu va fi niciun fel de pace cu Guvernul. Voi avea grijă să colaborăm doar pe chestiuni europene”, a afirmat Klaus Iohannis, la întâlnirea informală cu presa vineri la Palatul Cotroceni.

Şeful satatului a precizat că nu o va lăsa pe premierul Viorica Dăncilă să participe la reuniunile Consiliului European.

România va prelua de la 1 ianuarie 2019 Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pentru o perioadă de şase luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici