Preşedinţia: Similar altor şefi de stat, Iohannis a fost invitat să viziteze Parcul Naţional Nairobi

În cadrul vizitei de stat în Kenya, similar altor şefi de stat, preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost invitat de partea kenyană să viziteze Parcul Naţional Nairobi, după ce în spaţiul public au apărut fotografii cu şeful statului într-o maşină de teren, alături de soţia sa.

367 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia: Similar altor şefi de stat, Iohannis a fost invitat să viziteze Parcul Naţional Nairobi

Sursa foto: Facebook

Întâlnirea Preşedintelui României, Klaus Iohannis, cu ministrul pentru protejarea naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi cu Directorul General al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga, în cadrul vizitei la Parcul Naţional Nairobi

„În cadrul vizitei de stat în Kenya, similar altor şefi de stat, preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost invitat de partea kenyană să viziteze Parcul Naţional Nairobi, care este unic în lume prin faptul că aduce aproape de mediul urban o biodiversitate variată. Kenya este un stat cu un profil solid de implicare la nivel naţional şi internaţional în domeniul protecţiei mediului, fiind gazda Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, a Summitului climatic COP12 în 2006 şi, foarte recent, a Summitului African pentru Climă”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, cooperarea în domeniul limitării schimbărilor climatice şi al protecţiei mediului este o temă centrală a vizitei de stat a Preşedintelui României în Republica Kenya.

„Aceasta vine pe fondul interesului deosebit al Preşedintelui Klaus Iohannis pentru aceste domenii, precum şi al prezenţei lor ca teme importante în recent adoptata Strategie a României pentru Africa. Vizita în Parcul Naţional Nairobi a oferit prilejul unei discuţii privind conservarea naturii cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi cu directorul Serviciului Kenyan pentru Protejarea Vieţii Sălbatice (Kenya Wildlife Service), Dr Erustus Kanga. Conservarea biodiversităţii şi managementul ecosistemelor reprezintă o componentă importantă a Memorandumului de Înţelegere în domeniul Protecţiei Mediului şi al Schimbărilor Climatice, semnat pe 14 noiembrie 2023 între România şi Kenya, în prezenţa Preşedintelui Klaus Iohannis şi a Preşedintelui William Ruto. În plus, prin Memorandum, cele două state îşi propun să lucreze împreună pentru a promova educaţia privind schimbările climatice şi mediul.
Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că educaţia este esenţială în protejarea mediului şi limitarea schimbărilor climatice şi că va susţine şi promova cooperarea între România şi Kenya în domeniul educaţiei pentru mediu”, se arată în comunicat.

Conform Preşedinţiei, în cadrul vizitei, au fost discutate, de asemenea, strategiile de implicare a comunităţilor locale în protejarea biodiversităţii, precum şi modalităţile de reconciliere eficientă a protejării naturii cu dezvoltarea urbană, România şi Kenya urmând să coopereze în aceste domenii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici