Preşedinţia: Traian Băsescu nu a primit nicio analiză economică şi nu a fost consiliat de Sima

Preşedintele Traian Băsescu nu a primit nicio analiză economică şi nu a fost consiliat în niciun fel de către Cristian Sima, iar consilierii prezidenţiali nu i-au prezentat şefului statului materiale pe care le-ar fi primit de la acesta, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

498 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia: Traian Băsescu nu a primit nicio analiză economică şi nu a fost consiliat de Sima

Preşedinţia: Traian Băsescu nu a primit nicio analiză economică şi nu a fost consiliat de Sima (Imagine: Bogdan Maran - MediafaxFoto)

Administraţia Prezidenţială a transmis o serie de precizări referitoare la informaţiile vehiculate de presă cu privire la eventuale analize economice trimise preşedintelui Traian Băsescu de către Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu nu a primit nicio analiză economică şi nu a fost consiliat în niciun fel de către domnul Cristian Sima", se arată în comunicat.

De asemenea, se precizează că, potrivit propriilor declaraţii, consilierul prezidenţial Iulian Fota, fostul consilier prezidenţial Alexandra Gătej şi fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu nu i-au prezentat preşedintelui Traian Băsescu nici verbal, nici în scris materiale (mailuri, analize etc.) pe care le-ar fi primit de la Cristian Sima.

"Impresia consilierilor prezidenţiali a fost că domnul Cristian Sima a propus soluţii nerealiste din punct de vedere al comportamentului unui stat în perioadă de criză, drept pentru care nu le-au prezentat domnului preşedinte Traian Băsescu", se menţionează în comunicatul semnat de Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu.

Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, care nu a mai putut fi contactat de la 1 octombrie, susţine într-o scrisoare către Hotnews că ar fi trimis un material lui Traian Băsescu prin Alexandra Gătej, Cătălin Predoiu şi Iulian Fota. "La sfârşit i-am dat (lui Cozmin Guşă - n.r.) un material scris de mână despre cum ar trebui România să se împrumute masiv înainte de explozia crizei datoriei suverane şi i-am prognozat că în câţiva ani toată finanţa mondială va fi o schemă Ponzi globală, din care cel mai bine la sfârşit vor ieşi cei foarte îndatoraţi. Acelaşi material i l-am dat şi lui Traian Băsescu prin Alexandra Gătej şi mai apoi mult mai detaliat prin Cătălin Predoiu şi Iulian Fota (voi ataşa o copie şi aici când mă voi hotări să mă leg din nou la server)", susţine Sima.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici