Primăria Capitalei a semnat contracte pentru reabilitarea a 210 km de reţea de termoficare

Primarul general, Nicuşor Dan, a semnat, marţi, cu reprezentanţii companiilor câştigătoare ale licitaţiei, cele cinci contracte pentru reabilitarea a 210 km reţea de termoficare cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

324 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei a semnat contracte pentru reabilitarea a 210 km de reţea de termoficare

Primăria Capitalei a semnat contracte pentru reabilitarea a 210 km de reţea de termoficare

„Este cea mai mare investiţie în termoficare din acest mandat, cu o valoare de 260 de milioane de euro, din care 200 de milioane euro fonduri nerambursabile. Contractele pentru proiectare şi execuţie au fost încheiate pe o perioadă de patru ani, iar proiectarea a fost deja demarată, astfel încât să putem începe lucrările de execuţie din primăvara anului viitor. Termoficarea este una dintre priorităţile acestei administraţii pentru că sistemul de termoficare reprezintă una dintre cele mai mari probleme pe care le are Bucureştiul, în care nu s-a investit timp de peste 30 de ani. Este motivul pentru care am direcţionat bani către acest domeniu şi pentru care am făcut efortul, pe de o parte, de a remedia reţeaua, pe de altă parte de a găsi noi funcţiuni pentru producerea energiei termice”, a spus primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Lucrarea a fost împărţită în cinci loturi, cu o lungime de aproximativ 40 km fiecare, iar toate cele cinci asocieri care au câştigat licitaţia sunt ale unor constructori români.

Lotul 1 – Magistrala II SUD este câştigat de Asocierea SC Elsaco Electronic SRL (Lider) - SC Sicor SRL (asociat) - SC Energomontaj SA (asociat), Lotul 2 - Magistrala II - III Grozăveşti este câştigat de Asocierea SC Elsaco Electronic SRL (Lider) - SC Sicor SRL (asociat) - SC Energomontaj SA (asociat); Lotul 3 - Magistrala V Grozăveşti a fost câştigat de Asocierea Construcţii Erbaşu SA (Lider) - Consix Construcţii SRL (asociat); Lotul 4 – Magistrala Progresu – Berceni a fost câştigat de Asocierea Construcţii Erbaşu SA (Lider) - Consix Construcţii SRL (asociat), iar Lotul 5 - Magistralele II Sud, II-III Grozăveşti, V Grozăveşti, Progresu - Berceni, II Vest, I-II-III Vest a fost câştigat de Asocierea SC Energomontaj SA (Lider) - SC Elsaco Electronic S.R.L (asociat) – Sicor SRL (asociat) - IPCT Instalaţii S.R.L.(asociat).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici