Primăria Capitalei cumpără 100 de troleibuze cu bani de la Fondul de Mediu

Primăria Bucureşti a lansat în SEAP documentaţia pentru achiziţia a 100 troleibuze noi pentru modernizarea transportului în comun din Capitală.

252 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei cumpără 100 de troleibuze cu bani de la Fondul de Mediu

Conform caietului de sarcini, cele 100 de troleibuze vor fi din gama de 12 metri, vor avea o autonomie de minim 20 de km, podea complet coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă pentru pasagerii în picioare şi rampă cu acţionare mecanică sau electrică pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, cu sistem de protecţie împotriva plecării troleibuzului cu rampa deschisă.

Acestea vor fi prevăzute cu buton de semnalizare a intenţiei de acţionare a rampei, situat atât la exterior, cât şi la interior, precum şi semnalizare la bord pentru conducătorul de vehicul.

Primăria Capitalei anunţă că troleibuzele vor fi echipate cu instalaţii de aer condiţionat pentru salonul de pasageri şi cabina de conducere, vor avea facilităţi pentru accesul nelimitat al pasagerilor cu mobilitate redusă (rampă, „kneeling”).

De asemenea, vor avea în dotare computer de gestiune management vehicul cu funcţii GPS şi comunicare online, sistem de informare audio-video, sistem de numărare a călătorilor, iar în salon vor fi prize USB tip A (5V, min 2A) pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor.

Garanţia completă de funcţionare Full Warrant va fi de minimum 300.000 km de la data recepţiei sau minimum 5 ani pentru troleibuz în ansamblu şi pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreţinerea planificată, consumabilele şi manopera efectuată în această perioadă.

Valoarea totală estimată pentru achiziţia celor 100 de troleibuze este de 273.109.244 lei fără TVA, iar suma este asigurată prin finanţare nerambursabilă de la Fondul de Mediu.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 14 septembrie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici