Primarul Iaşului, Mihai Chirica, pus sub control judiciar. Nu îşi va exercita atribuţiile pentru 60 de zile

  • Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost pus sub control judicicar, vineri, pentru fapte de corupţie în ceea ce priveşte extinderea unui imobil din Iaşi.
  • Potrivit procurorilor DNA, blocul ar fi fost construit şi întabulat ilegal, cu mai multe niveluri faţă de cele prevăzute în autorizaţie.
659 afișări
Imaginea articolului Primarul Iaşului, Mihai Chirica, pus sub control judiciar. Nu îşi va exercita atribuţiile pentru 60 de zile

Potrivit DNA, Serviciul teritorial Iaşi, a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 4 februarie 2022, faţă de Mihai Chirica, la data faptelor şi în prezent primar al municipiului Iaşi, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) şi instigare la uzurparea funcţiei.

De asemenea, a fost dispusă şi efectuarea urmăririi penale faţă de Gabriel Vasile Harabagiu, la data faptelor viceprimar al municipiului Iaşi, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) şi uzurparea funcţiei

Procurorii DNA spun că există date şi probe care conturează starea de fapt, potrivit căreia, cei doi, în exercitarea funcţiilor, ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iaşi.

„Concret, blocul ar fi fost construit şi intabulat ilegal, cu mai multe niveluri faţă de cele prevăzute în autorizaţie, iar suprafaţa imobilului este mai mare decât cea din autorizaţie fiind încălcat planul urbanistic zonal. Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat cu sprijinul conducerii şi al unor funcţionari din cadrul autorităţii publice locale, în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcţiei, datat 10.10.2018, emis de municipiul Iaşi”, arată procurorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici