Primarul unei comune din Alba, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi fals

Primarul comunei Vinţu de Jos, judeţul Alba, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru plata unui studiu de fezabilitate nefinalizat privind extinderea reţelei de apă potabilă în comună.

3986 afișări
Imaginea articolului Primarul unei comune din Alba, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi fals

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, B.P.I., la data faptelor primar al comunei Vinţu de Jos din judeţul Alba, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (5 acte materiale), fals intelectual în formă continuată (5 acte materiale) şi uz de fals în formă continuată (5 acte materiale)

În judecată a fost trimis şi administratorul unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (5 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (5 acte materiale), dar şi societatea comercială pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (5 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (5 acte materiale).

Potrivit rechizitoriului, în decembrie 2020, între Vinţu de Jos, reprezentată de primar, şi firma respectivă au fost încheiate 5 contracte de prestări servicii în valoare totală de 427.805 lei (TVA inclus), constând în realizarea unui studiu de fezabilitate, a unui studiu topografic, unui studiu geotehnic, unei expertize tehnice şi a unui studiu hidrologic pentru obiectivul „Extindere Reţea de Alimentare cu Apă Potabilă în Comuna Vinţu de Jos, Judeţul Alba”.

Primarul a semnat 5 procese-verbale de predare-primire înregistrate în evidenţa Primăriei Comunei Vinţu de Jos de către administrator, atestând în mod necorespunzător adevărului executarea şi primirea în forma finală a documentaţiilor care au făcut obiectul celor 5 contracte de prestări servicii, deşi ştia că în realitate acestea nu au fost finalizate şi primite în forma lor finală.

Ulterior a pus la dispoziţia angajaţilor primăriei cele 5 procese-verbale pentru a efectua demersurile aferente plăţii contravalorii acestor documentaţii.

Totodată, primarul a avizat şi a acceptat la plată cele 5 facturi în valoare de 427.805 lei emise de societatea comercială şi a dispus plata acestora la data de 30.12.2020, cauzând o pagubă de 427.805 lei bugetului local.

Pe parcursul urmăririi penale, societatea comercială a restituit integral suma de 427.805 lei comunei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici