Primele 10.000 de doze de vaccin ar putea ajunge în România între Crăciun şi Anul Nou. Declaraţia preşedintelui

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că primele doze de vaccin ar putea ajunge în România între Crăciun şi Anul Nou, dar că va fi vorba de o tranşă simbolică, de 10.000 de doze.

1013 afișări
Imaginea articolului Primele 10.000 de doze de vaccin ar putea ajunge în România între Crăciun şi Anul Nou. Declaraţia preşedintelui

Primele 10.000 de doze de vaccin ar putea ajunge în România între Crăciun şi Anul Nou. Declaraţia preşedintelui

„Există o şansă mare ca primul vaccin să fie aprobat de autoritatea europeană chiar înainte de Crăciun şi între Crăciun şi Anul Nou să fie distribuită prima şarjă, dar vor fi, din informaţiile pe care le avem acum, aproximativ 10.000 de doze, deci va fi o tranşă simbolică pentru începerea simbolică a vaccinării. 10.000 de doze ajung pentru 5.000 de persoane. Următoarea tranşă este aşteptată în ianuarie şi ea va fi folosită în principal pentru a vaccina tot personalul medical, inclusiv din azilele de bătrâni şi aşa mai departe, şi persoanele care fac parte din grupele cu risc mare”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a spus că toate ţările din UE vor primi iniţial doar tranşe simbolice, pentru ca vaccinarea să înceapă în acelaşi timp.

Şeful statului a spus că, în România, campania de vaccinare este bine pregătită. „Deja se lucrează la pregătirea primelor simulări, vor fi simulate centre de vaccinare, acţiuni mai ample, de transport”, a mai spus Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici