Primele arestări din Hong Kong sub noua lege a securităţii. Oamenii au marcat 23 de ani de la sfârşitul suveranităţii britanice

  • Poliţiştii din Hong Kong au făcut primele arestari sub noua lege adoptată a securităţii
  • Zece persoane au fost reţinute şi acuzate de încălcarea legii
  • Mii de oameni au participat la un miting interzis
1310 afișări
Imaginea articolului Primele arestări din Hong Kong sub noua lege a securităţii. Oamenii au marcat 23 de ani de la sfârşitul suveranităţii britanice

Sursa foto: profimedia

Mii de oameni s-au adunat în Hong Kong miercuri la mitingul pro-democraţie pentru a marca 23 de ani de la sfârşitul suveranităţii britanice. Protestatarii au sfidat restricţia impusă de autorităţi ca la adunările publice să nu fie prezente mai mult de 50 de persoane din cauza pandemiei de coronavirus.

Poliţia a folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea. Şapte ofiţeri au fost răniţi, printre care un ofiţer a fost înjunghiat în braţ de către un protestatar. Suspecţii au fugit şi iar participanţii nu au oferit sprijin în prinderea făptaşului.

Aproximativ 360 de persoane au fost reţinute, iar 10 dintre ei au fost acuzaţi şi arestaţi pentru încălcarea noii legi a securităţii. Unul dintre cei arestaţi purta un steag pe care este scris „Independenţa Hong Kong”.

 

Cu toate acestea, unii utilizatori Twitter au remarcat în imagine un mic „nu” scris în faţa sloganului. Bărbatul nu a fost identificat şi nu se ştie dacă va fi urmărit penal.

Noua lege a fost condamnată de numeroase ţări şi activişti pentru drepturile omului. Marea Britanie a declarat că va oferi unui număr de trei milioane de rezidenţi din Hong Kong şansa de a se stabili în regat şi în final, dreptul de a solicita cetăţenia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici