Primele rezultate ale Alegerilor Europarlamentare! Partidul de extremă dreapta din Ţările de Jos creşte semnificativ, dar este învins de o coaliţie de stânga. Omul ce dorea muncitorii români afară din ţară obţine 7 locuri

Europa a început să voteze, iar primele rezultate de la Alegerile Europarlamenatre 2024 încep să vină. Olanda cea ce deschis pe 6 iunie aceste alegeri publică primele rezultate.

Urmărește
3001 afișări
Imaginea articolului Primele rezultate ale Alegerilor Europarlamentare! Partidul de extremă dreapta din Ţările de Jos creşte semnificativ, dar este învins de o coaliţie de stânga. Omul ce dorea muncitorii români afară din ţară obţine 7 locuri

Primele rezultate ale Alegerilor Europarlamentare. Partidul de extremă dreapta creşte semnificativ, dar este învins de o coaliţie de stânga. Omul ce dorea muncitorii români afară din ţară obţine 7 locuri

În Olanda, o alinţă între verzi şi social-democraţi PvDA-GroenLinks a ieşit câştigătoare a alegerilor europene de joi, 6 iunie, cu opt mandate, urmată de formaţiunea de extremă-dreapta PVV cu şapte mandate, potrivit sondajului la ieşirea de la urne publicat joi seara. 
 
Partidul liderului olandez de extremă-dreapta Geert Wilders pare să fi înregistrat câştiguri importante în alegerile pentru Parlamentul European. PVV, partidul lui Wilders, nu a obţinut niciun loc în 2019, dar acum pare să obţină şapte din cele 31 de locuri alocate Olandei în Parlamentul European cu 720 de locuri, potrivit institutului de sondaje Ipsos I&O. 
 
„Suntem de departe cel mai mare câştigător din această seară”, a declarat Wilders jurnaliştilor, exprimându-şi speranţa că PVV ar putea fi în continuare pe primul loc după ce rezultatele oficiale vor fi anunţate pe 9 iunie, după ce toate cele 27 de ţări membre îşi vor fi exprimat votul.
 
Liderul social democrat Frans Timmermans a declarat că rezultatele au arătat că partidele de stânga nu ar trebui să fie ignorate în aceste alegeri, în ciuda creşterii partidelor naţionaliste în întreaga Europă.
 
„În calitate de partide proeuropene, am arătat restului Europei că nu este un lucru sigur că dreapta radicală va câştiga aceste alegeri”, a declarat fostul comisar al UE pentru climă.
 
Pe trei a venit în Olanda, partidul fostului premier Mark Rutte. Rutte este contracandidatul lui Iohannis la NATO.
 
Deşi nu este definitiv, rezultatul olandez este considerat un barometru pentru ceea ce ar putea aştepta blocul comunitar în continuare. Se aşteaptă ca extrema dreaptă să obţină victorii importante în Franţa şi Italia şi ar putea ajunge pe locul al doilea în Germania.

Partidul de extremă-drepata a lui  Wilders dorea scoaterea României şi a Bulgariei din UE

În 2011, formaţiunea de extremă-dreapta olandeză PVV spunea că ar "expulza imediat" România şi Bulgaria din UE pentru că nu au "rezolvat" problemele cu crima organizată şi corupţia.
 
"Dacă PVV ar avea majoritate în Parlament, România şi Bulgaria ar fi "expulzate imediat", spunea Ino van den Besselaar.
 
Doi ani mai târziu, Geert Wilders a protestat la Ambasada României de la Haga faţă de deschiderea frontierelor olandeze pentru muncitori români şi bulgari.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici